
Składniki
2 łyżki
6 sztuk
1 sztuka
1 łyżka
2 sztuki
100 gramów
2 sztuki
1 łyżka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dymki oraz imbir obierz i posiekaj drobniutko.
Krok 2
Szynkę pokrój na cienkie paski.
Krok 3
Jaja wbij do miseczki i ubij wraz z przyprawą Knorr na jednolitą masę.
Krok 4
Na rozgrzany olej wrzuć cebulkę, szynkę, imbir oraz kiełki. Chwilę podsmaż.
Krok 6
Smaż aż jaja się zetną, przewróć i smaż jeszcze około minuty. Rozdziel i przełóż na talerze.
Krok 5
Dodaj sherry, sos sojowy i wlej jaja. Delikatnie mieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej