
Składniki
2 łyżki
6 sztuk
1 sztuka
1 łyżka
2 sztuki
100 gramów
2 sztuki
1 łyżka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dymki oraz imbir obierz i posiekaj drobniutko.
Krok 2
Szynkę pokrój na cienkie paski.
Krok 3
Jaja wbij do miseczki i ubij wraz z przyprawą Knorr na jednolitą masę.
Krok 4
Na rozgrzany olej wrzuć cebulkę, szynkę, imbir oraz kiełki. Chwilę podsmaż.
Krok 6
Smaż aż jaja się zetną, przewróć i smaż jeszcze około minuty. Rozdziel i przełóż na talerze.
Krok 5
Dodaj sherry, sos sojowy i wlej jaja. Delikatnie mieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej