Jajecznica foo-yung z szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajecznica foo-yung z szynką

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

6 sztuk

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

100 gramów

2 sztuki

1 łyżka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dymki oraz imbir obierz i posiekaj drobniutko.

Krok 2

Szynkę pokrój na cienkie paski.

Krok 3

Jaja wbij do miseczki i ubij wraz z przyprawą Knorr na jednolitą masę.

Krok 4

Na rozgrzany olej wrzuć cebulkę, szynkę, imbir oraz kiełki. Chwilę podsmaż.

Krok 6

Smaż aż jaja się zetną, przewróć i smaż jeszcze około minuty. Rozdziel i przełóż na talerze.

Krok 5

Dodaj sherry, sos sojowy i wlej jaja. Delikatnie mieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica foo-yung z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica foo-yung z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica foo-yung z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica foo-yung z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica foo-yung z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica foo-yung z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica foo-yung z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajecznica foo-yung z szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej