Jajecznica foo-yung z szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajecznica foo-yung z szynką

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

6 sztuk

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

100 gramów

2 sztuki

1 łyżka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dymki oraz imbir obierz i posiekaj drobniutko.

Krok 2

Szynkę pokrój na cienkie paski.

Krok 3

Jaja wbij do miseczki i ubij wraz z przyprawą Knorr na jednolitą masę.

Krok 4

Na rozgrzany olej wrzuć cebulkę, szynkę, imbir oraz kiełki. Chwilę podsmaż.

Krok 6

Smaż aż jaja się zetną, przewróć i smaż jeszcze około minuty. Rozdziel i przełóż na talerze.

Krok 5

Dodaj sherry, sos sojowy i wlej jaja. Delikatnie mieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica foo-yung z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica foo-yung z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica foo-yung z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica foo-yung z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica foo-yung z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica foo-yung z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica foo-yung z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajecznica foo-yung z szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej