
Składniki
2 łyżki
6 sztuk
1 sztuka
1 łyżka
2 sztuki
100 gramów
2 sztuki
1 łyżka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dymki oraz imbir obierz i posiekaj drobniutko.
Krok 2
Szynkę pokrój na cienkie paski.
Krok 3
Jaja wbij do miseczki i ubij wraz z przyprawą Knorr na jednolitą masę.
Krok 4
Na rozgrzany olej wrzuć cebulkę, szynkę, imbir oraz kiełki. Chwilę podsmaż.
Krok 6
Smaż aż jaja się zetną, przewróć i smaż jeszcze około minuty. Rozdziel i przełóż na talerze.
Krok 5
Dodaj sherry, sos sojowy i wlej jaja. Delikatnie mieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej