Składniki
2 łyżki
6 sztuk
1 sztuka
1 łyżka
2 sztuki
100 gramów
2 sztuki
1 łyżka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dymki oraz imbir obierz i posiekaj drobniutko.
Krok 2
Szynkę pokrój na cienkie paski.
Krok 3
Jaja wbij do miseczki i ubij wraz z przyprawą Knorr na jednolitą masę.
Krok 4
Na rozgrzany olej wrzuć cebulkę, szynkę, imbir oraz kiełki. Chwilę podsmaż.
Krok 6
Smaż aż jaja się zetną, przewróć i smaż jeszcze około minuty. Rozdziel i przełóż na talerze.
Krok 5
Dodaj sherry, sos sojowy i wlej jaja. Delikatnie mieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej