
Składniki
200 gramów
1 sztuka
2 łyżki
3 łyżki
1 łyżeczka
3 sztuki
50 gramów
1 łyżka
1 łyżka
2 sztuki
null
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki rozmroź w zimnej wodzie i osusz.
Krok 2
Boczek, cebulę i obrane ziemniaki pokrój na kostkę.
Krok 3
Na rozgrzany olej wrzuć boczek i podsmaż go.
Krok 4
dodaj cebulę i zeszklij, po czym wrzuć krewetki i ziemniaki. Wszystko podsmaż ciągle mieszając.
Krok 5
Jajka rozbełtaj ze śmietaną, pieprzem, solą i koperkiem.
Krok 6
Jajka wlej do krewetek i usmaż jajecznicę delikatnie mieszając. Kromki pokrój na kostkę i podsmaż na złoto na maśle.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej