
Składniki
200 gramów
1 sztuka
2 łyżki
3 łyżki
1 łyżeczka
3 sztuki
50 gramów
1 łyżka
1 łyżka
2 sztuki
null
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki rozmroź w zimnej wodzie i osusz.
Krok 2
Boczek, cebulę i obrane ziemniaki pokrój na kostkę.
Krok 3
Na rozgrzany olej wrzuć boczek i podsmaż go.
Krok 4
dodaj cebulę i zeszklij, po czym wrzuć krewetki i ziemniaki. Wszystko podsmaż ciągle mieszając.
Krok 5
Jajka rozbełtaj ze śmietaną, pieprzem, solą i koperkiem.
Krok 6
Jajka wlej do krewetek i usmaż jajecznicę delikatnie mieszając. Kromki pokrój na kostkę i podsmaż na złoto na maśle.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej