Jajecznica z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajecznica z krewetkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

1 łyżeczka

3 sztuki

50 gramów

1 łyżka

1 łyżka

2 sztuki

null

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki rozmroź w zimnej wodzie i osusz.

Krok 2

Boczek, cebulę i obrane ziemniaki pokrój na kostkę.

Krok 3

Na rozgrzany olej wrzuć boczek i podsmaż go.

Krok 4

dodaj cebulę i zeszklij, po czym wrzuć krewetki i ziemniaki. Wszystko podsmaż ciągle mieszając.

Krok 5

Jajka rozbełtaj ze śmietaną, pieprzem, solą i koperkiem.

Krok 6

Jajka wlej do krewetek i usmaż jajecznicę delikatnie mieszając. Kromki pokrój na kostkę i podsmaż na złoto na maśle.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajecznica z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej