
Składniki
200 gramów
1 sztuka
2 łyżki
3 łyżki
1 łyżeczka
3 sztuki
50 gramów
1 łyżka
1 łyżka
2 sztuki
null
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki rozmroź w zimnej wodzie i osusz.
Krok 2
Boczek, cebulę i obrane ziemniaki pokrój na kostkę.
Krok 3
Na rozgrzany olej wrzuć boczek i podsmaż go.
Krok 4
dodaj cebulę i zeszklij, po czym wrzuć krewetki i ziemniaki. Wszystko podsmaż ciągle mieszając.
Krok 5
Jajka rozbełtaj ze śmietaną, pieprzem, solą i koperkiem.
Krok 6
Jajka wlej do krewetek i usmaż jajecznicę delikatnie mieszając. Kromki pokrój na kostkę i podsmaż na złoto na maśle.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej