Jajecznica z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajecznica z krewetkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

1 łyżeczka

3 sztuki

50 gramów

1 łyżka

1 łyżka

2 sztuki

null

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki rozmroź w zimnej wodzie i osusz.

Krok 2

Boczek, cebulę i obrane ziemniaki pokrój na kostkę.

Krok 3

Na rozgrzany olej wrzuć boczek i podsmaż go.

Krok 4

dodaj cebulę i zeszklij, po czym wrzuć krewetki i ziemniaki. Wszystko podsmaż ciągle mieszając.

Krok 5

Jajka rozbełtaj ze śmietaną, pieprzem, solą i koperkiem.

Krok 6

Jajka wlej do krewetek i usmaż jajecznicę delikatnie mieszając. Kromki pokrój na kostkę i podsmaż na złoto na maśle.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajecznica z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej