Jajecznica z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajecznica z krewetkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

1 łyżeczka

3 sztuki

50 gramów

1 łyżka

1 łyżka

2 sztuki

null

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki rozmroź w zimnej wodzie i osusz.

Krok 2

Boczek, cebulę i obrane ziemniaki pokrój na kostkę.

Krok 3

Na rozgrzany olej wrzuć boczek i podsmaż go.

Krok 4

dodaj cebulę i zeszklij, po czym wrzuć krewetki i ziemniaki. Wszystko podsmaż ciągle mieszając.

Krok 5

Jajka rozbełtaj ze śmietaną, pieprzem, solą i koperkiem.

Krok 6

Jajka wlej do krewetek i usmaż jajecznicę delikatnie mieszając. Kromki pokrój na kostkę i podsmaż na złoto na maśle.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajecznica z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Szybki makaron chiński
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej