
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
6 sztuk
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni rozgrzewamy olej. Czosnek przeciskamy przez praskę i przesmażamy na oleju ok minuty nie dopuszczając do zbrązowienia.
Krok 2
Cukinię myjemy, kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na oleju.
Krok 3
Paprykę oczyszczamy i kroimy w kostkę. Chili oczyszczamy i kroimy w drobniutka kostkę. Dodajemy na patelnię.
Krok 4
Jajka wbijamy do miski i roztrzepujemy z przyprawami. Wylewamy na patelnię i smażymy mieszając aż jajecznica się zetnie.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej