Jajecznica po meksykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajecznica po meksykańsku

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

6 sztuk

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni rozgrzewamy olej. Czosnek przeciskamy przez praskę i przesmażamy na oleju ok minuty nie dopuszczając do zbrązowienia.

Krok 2

Cukinię myjemy, kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na oleju.

Krok 3

Paprykę oczyszczamy i kroimy w kostkę. Chili oczyszczamy i kroimy w drobniutka kostkę. Dodajemy na patelnię.

Krok 4

Jajka wbijamy do miski i roztrzepujemy z przyprawami. Wylewamy na patelnię i smażymy mieszając aż jajecznica się zetnie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajecznica po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej