Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
6 sztuk
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni rozgrzewamy olej. Czosnek przeciskamy przez praskę i przesmażamy na oleju ok minuty nie dopuszczając do zbrązowienia.
Krok 2
Cukinię myjemy, kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na oleju.
Krok 3
Paprykę oczyszczamy i kroimy w kostkę. Chili oczyszczamy i kroimy w drobniutka kostkę. Dodajemy na patelnię.
Krok 4
Jajka wbijamy do miski i roztrzepujemy z przyprawami. Wylewamy na patelnię i smażymy mieszając aż jajecznica się zetnie.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcej