Jajecznica z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajecznica z łososiem

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

50 gramów

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i pomidora pokrojone w kosteczkę podsmażyć na maśle.

Krok 2

Dodać jajka i mieszać, aż jajecznica się zetnie.

Krok 3

Pod koniec dodać łososia pokrojonego w plasterki oraz przyprawy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajecznica z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej