Kurki zapiekane z jajkiem i kozim serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurki zapiekane z jajkiem i kozim serem

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej patelni z masłem szklimy posiekany czosnek i szalotkę. Dodajemy oczyszczone kurki, pomidorki i smażymy około 2 minut. Doprawiamy miodem, solą i pieprzem. Przekładamy całość do żaroodpornego naczynia.

Krok 2

Na kurki wybijamy całe jajka i posypujemy na wierzchu skruszonym kozim serem.

Krok 3

Całość zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni przez około 20 minut. Posypujemy szczypiorkiem i...Smacznego :) ! Bon Appetit :) !

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurki zapiekane z jajkiem i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurki zapiekane z jajkiem i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurki zapiekane z jajkiem i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurki zapiekane z jajkiem i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurki zapiekane z jajkiem i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurki zapiekane z jajkiem i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurki zapiekane z jajkiem i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurki zapiekane z jajkiem i kozim serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej