
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzanej patelni z masłem szklimy posiekany czosnek i szalotkę. Dodajemy oczyszczone kurki, pomidorki i smażymy około 2 minut. Doprawiamy miodem, solą i pieprzem. Przekładamy całość do żaroodpornego naczynia.
Krok 2
Na kurki wybijamy całe jajka i posypujemy na wierzchu skruszonym kozim serem.
Krok 3
Całość zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni przez około 20 minut. Posypujemy szczypiorkiem i...Smacznego :) ! Bon Appetit :) !
Przepisy w Waszym wykonaniu
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej