
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
8 łyżek
2 łyżeczki
1 łyżeczka
2 sztuki
1 sztuka
0.5 łyżki
400 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę i odciśniętą z mleka bułkę przepuść przez maszynkę.
Krok 2
Cebulę posiekaj i zeszklij na maśle*.
Krok 3
Czosnek zmiażdż i wraz z cebulę, rozmarynem, jednym jajkiem oraz Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr dodaj do ryby. Dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Z tak przygotowanej masy uformuj pulpety.
Krok 5
Obtocz je w pozostałym jajku i bułce tartej, po czym usmaż na rozgrzanym tłuszczu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej






























