Pulpeciki z ryby morskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpeciki z ryby morskiej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

8 łyżek

2 łyżeczki

1 łyżeczka

2 sztuki

1 sztuka

0.5 łyżki

400 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę i odciśniętą z mleka bułkę przepuść przez maszynkę.

Krok 2

Cebulę posiekaj i zeszklij na maśle*.

Krok 3

Czosnek zmiażdż i wraz z cebulę, rozmarynem, jednym jajkiem oraz Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr dodaj do ryby. Dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Z tak przygotowanej masy uformuj pulpety.

Krok 5

Obtocz je w pozostałym jajku i bułce tartej, po czym usmaż na rozgrzanym tłuszczu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpeciki z ryby morskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpeciki z ryby morskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpeciki z ryby morskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpeciki z ryby morskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpeciki z ryby morskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpeciki z ryby morskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpeciki z ryby morskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpeciki z ryby morskiej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Naleśniki z kurczakiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej