Pulpeciki z ryby morskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpeciki z ryby morskiej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

8 łyżek

2 łyżeczki

1 łyżeczka

2 sztuki

1 sztuka

0.5 łyżki

400 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę i odciśniętą z mleka bułkę przepuść przez maszynkę.

Krok 2

Cebulę posiekaj i zeszklij na maśle*.

Krok 3

Czosnek zmiażdż i wraz z cebulę, rozmarynem, jednym jajkiem oraz Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr dodaj do ryby. Dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Z tak przygotowanej masy uformuj pulpety.

Krok 5

Obtocz je w pozostałym jajku i bułce tartej, po czym usmaż na rozgrzanym tłuszczu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpeciki z ryby morskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpeciki z ryby morskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpeciki z ryby morskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpeciki z ryby morskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpeciki z ryby morskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpeciki z ryby morskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpeciki z ryby morskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpeciki z ryby morskiej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pasztet z cukinii
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej