Pulpeciki z ryby morskiej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pulpeciki z ryby morskiej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

8 łyżek

2 łyżeczki

1 łyżeczka

2 sztuki

1 sztuka

0.5 łyżki

400 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę i odciśniętą z mleka bułkę przepuść przez maszynkę.

Krok 2

Cebulę posiekaj i zeszklij na maśle*.

Krok 3

Czosnek zmiażdż i wraz z cebulę, rozmarynem, jednym jajkiem oraz Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr dodaj do ryby. Dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Z tak przygotowanej masy uformuj pulpety.

Krok 5

Obtocz je w pozostałym jajku i bułce tartej, po czym usmaż na rozgrzanym tłuszczu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pulpeciki z ryby morskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pulpeciki z ryby morskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pulpeciki z ryby morskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pulpeciki z ryby morskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pulpeciki z ryby morskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pulpeciki z ryby morskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pulpeciki z ryby morskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pulpeciki z ryby morskiej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Naleśniki a la buritos
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej