
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
8 łyżek
2 łyżeczki
1 łyżeczka
2 sztuki
1 sztuka
0.5 łyżki
400 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę i odciśniętą z mleka bułkę przepuść przez maszynkę.
Krok 2
Cebulę posiekaj i zeszklij na maśle*.
Krok 3
Czosnek zmiażdż i wraz z cebulę, rozmarynem, jednym jajkiem oraz Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr dodaj do ryby. Dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Z tak przygotowanej masy uformuj pulpety.
Krok 5
Obtocz je w pozostałym jajku i bułce tartej, po czym usmaż na rozgrzanym tłuszczu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej