Pulpeciki z ryby morskiej

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

400 gramów

2 sztuki

8 łyżek

2 łyżeczki

1 sztuka

0.5 łyżki

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę i odciśniętą z mleka bułkę przepuść przez maszynkę.

Krok 1

Cebulę posiekaj i zeszklij na maśle*.

Krok 1

Czosnek zmiażdż i wraz z cebulę, rozmarynem, jednym jajkiem oraz Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr dodaj do ryby. Dokładnie wymieszaj.

Krok 1

Z tak przygotowanej masy uformuj pulpety.

Krok 1

Obtocz je w pozostałym jajku i bułce tartej, po czym usmaż na rozgrzanym tłuszczu.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Zupa koperkowa
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej