Wafelki z czekoladą i toffi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wafelki z czekoladą i toffi

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlewamy mleko. Dorzucamy kakao, cukier waniliowy i łyżeczkę kawy rozpuszcalnej. Do wymieszanej i ciepłej masy wkładamy tabliczkę czekolady. Cały czas mieszając by masa nam się nie przypaliła. Po osiągnięciu gęstej masy odkładamy ją do wystygnięcia. Do następnego garnka wlewamy mleko i wsypujemy dużo cukier, tak by stanowił tą samą powierzchnie, co mleko. Trzymamy masę na małym ogniu, ciągle mieszając. Gdy konsystencja zmieni kolor na złoty i stanie się gęsta odkładamy. Płaty waflowe rozkładamy. Smarujemy na przemiennie każdą z mas wafle i układamy je jeden na drugim. Stworzoną konstrukcję oblewamy pozostała masą i zostawiamy do ostygnięcia. Po ostygnięciu możemy wafle pociąć na dowolne kształty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wafelki z czekoladą i toffi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wafelki z czekoladą i toffi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wafelki z czekoladą i toffi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wafelki z czekoladą i toffi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wafelki z czekoladą i toffi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wafelki z czekoladą i toffi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wafelki z czekoladą i toffi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wafelki z czekoladą i toffi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej