Bajaderka z Poznania przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bajaderka z Poznania

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
12 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.33 szklanki

0.5 sztuki

2 łyżki

200 gramów

300 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Herbatniki drobno pokrusz i przełóż do miseczki.

Krok 2

Mleko zagotuj z masłem i kakao.

Krok 3

Za nim masa wystygnie zalej nią herbatniki.

Krok 4

Dodaj pokrojone na kawałki bakalie oraz powidła. Wymieszaj i rozsmaruj na dnie foremki wyłożonej pergaminem.

Krok 5

Polej polewą i schłodź w lodówce około 8 godzin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bajaderka z Poznania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bajaderka z Poznania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bajaderka z Poznania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bajaderka z Poznania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bajaderka z Poznania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bajaderka z Poznania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bajaderka z Poznania - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bajaderka z Poznania - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Jagodzianki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej