
Składniki
0.33 szklanki
0.5 sztuki
2 łyżki
200 gramów
300 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Herbatniki drobno pokrusz i przełóż do miseczki.
Krok 2
Mleko zagotuj z masłem i kakao.
Krok 3
Za nim masa wystygnie zalej nią herbatniki.
Krok 4
Dodaj pokrojone na kawałki bakalie oraz powidła. Wymieszaj i rozsmaruj na dnie foremki wyłożonej pergaminem.
Krok 5
Polej polewą i schłodź w lodówce około 8 godzin.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej