Tort tropikalny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tort tropikalny

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Margarynę roztopić na małym ogniu. Po ostygnięciu dodać do niej wcześniej pokruszone ciastka kokosowe i wymieszać. Na spod okrągłej blachy wyłożyć papier do pieczenia i polać na niego masę. Blachę wstawić do lodówki na około 1 godzinę. Mandarynki i ananasy przełożyć do (to do makaronu), aby obciekły z zalewy. Soki z obu owoców zmieszać ze sobą w szklance, do której następnie wsypać galaretkę, odstawić ja na 10 minut. Po ustalonym czasie dodać cukier i podgrzewać, aż wszystkie składniki się rozpuszcza, nie dopuścić do zagotowania. Jogurt naturalny zmieszać z sokiem cytrynowym i cukrem. Śmietanę kremówkę ubić na bita śmietanę. Jogurt dodać do 2/3 śmietany, 2/3 owoców i galaretka. Wszystko razem wymieszać Taki krem położyć starannie na wcześniej przygotowane ciasto i włożyć do lodówki na 3 godziny. Przed podaniem tort udekorować listkami melisy, owocami i bita śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort tropikalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort tropikalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort tropikalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort tropikalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort tropikalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort tropikalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort tropikalny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tort tropikalny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej