
Składniki
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Margarynę roztopić na małym ogniu. Po ostygnięciu dodać do niej wcześniej pokruszone ciastka kokosowe i wymieszać. Na spod okrągłej blachy wyłożyć papier do pieczenia i polać na niego masę. Blachę wstawić do lodówki na około 1 godzinę. Mandarynki i ananasy przełożyć do (to do makaronu), aby obciekły z zalewy. Soki z obu owoców zmieszać ze sobą w szklance, do której następnie wsypać galaretkę, odstawić ja na 10 minut. Po ustalonym czasie dodać cukier i podgrzewać, aż wszystkie składniki się rozpuszcza, nie dopuścić do zagotowania. Jogurt naturalny zmieszać z sokiem cytrynowym i cukrem. Śmietanę kremówkę ubić na bita śmietanę. Jogurt dodać do 2/3 śmietany, 2/3 owoców i galaretka. Wszystko razem wymieszać Taki krem położyć starannie na wcześniej przygotowane ciasto i włożyć do lodówki na 3 godziny. Przed podaniem tort udekorować listkami melisy, owocami i bita śmietaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej