Tort tropikalny

Autor: tommy tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

1 gram

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Margarynę roztopić na małym ogniu. Po ostygnięciu dodać do niej wcześniej pokruszone ciastka kokosowe i wymieszać. Na spod okrągłej blachy wyłożyć papier do pieczenia i polać na niego masę. Blachę wstawić do lodówki na około 1 godzinę. Mandarynki i ananasy przełożyć do (to do makaronu), aby obciekły z zalewy. Soki z obu owoców zmieszać ze sobą w szklance, do której następnie wsypać galaretkę, odstawić ja na 10 minut. Po ustalonym czasie dodać cukier i podgrzewać, aż wszystkie składniki się rozpuszcza, nie dopuścić do zagotowania. Jogurt naturalny zmieszać z sokiem cytrynowym i cukrem. Śmietanę kremówkę ubić na bita śmietanę. Jogurt dodać do 2/3 śmietany, 2/3 owoców i galaretka. Wszystko razem wymieszać Taki krem położyć starannie na wcześniej przygotowane ciasto i włożyć do lodówki na 3 godziny. Przed podaniem tort udekorować listkami melisy, owocami i bita śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej