Kokosanki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kokosanki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

50 gramów

150 gramów

100 gramów

0.5 łyżeczki

50 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Miękkie masło utrzyj z żółtkiem, cukrem i mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia, płatkami owsianymi i połowa wiórków kokosowych.

Krok 2

Ciasto schłódź w lodówce.

Krok 3

Następnie uformuj z niego małe kuleczki, lekko zwilż wodą i obtocz je w reszcie wiórków kokosowych.

Krok 4

Piecz około 15 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kokosanki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej