Kokosanki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kokosanki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

50 gramów

150 gramów

100 gramów

0.5 łyżeczki

50 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Miękkie masło utrzyj z żółtkiem, cukrem i mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia, płatkami owsianymi i połowa wiórków kokosowych.

Krok 2

Ciasto schłódź w lodówce.

Krok 3

Następnie uformuj z niego małe kuleczki, lekko zwilż wodą i obtocz je w reszcie wiórków kokosowych.

Krok 4

Piecz około 15 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kokosanki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej