
Składniki
100 gramów
50 gramów
150 gramów
100 gramów
0.5 łyżeczki
50 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Miękkie masło utrzyj z żółtkiem, cukrem i mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia, płatkami owsianymi i połowa wiórków kokosowych.
Krok 2
Ciasto schłódź w lodówce.
Krok 3
Następnie uformuj z niego małe kuleczki, lekko zwilż wodą i obtocz je w reszcie wiórków kokosowych.
Krok 4
Piecz około 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej