Kokosanki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kokosanki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

50 gramów

150 gramów

100 gramów

0.5 łyżeczki

50 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Miękkie masło utrzyj z żółtkiem, cukrem i mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia, płatkami owsianymi i połowa wiórków kokosowych.

Krok 2

Ciasto schłódź w lodówce.

Krok 3

Następnie uformuj z niego małe kuleczki, lekko zwilż wodą i obtocz je w reszcie wiórków kokosowych.

Krok 4

Piecz około 15 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kokosanki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kokosanki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej