
Składniki
100 gramów
50 gramów
150 gramów
100 gramów
0.5 łyżeczki
50 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Miękkie masło utrzyj z żółtkiem, cukrem i mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia, płatkami owsianymi i połowa wiórków kokosowych.
Krok 2
Ciasto schłódź w lodówce.
Krok 3
Następnie uformuj z niego małe kuleczki, lekko zwilż wodą i obtocz je w reszcie wiórków kokosowych.
Krok 4
Piecz około 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej