Deser z grysiku i naleśniki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Deser z grysiku i naleśniki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 szczypta

3 łyżki

1 łyżka

500 gramów

500 mililitrów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podgrzej maślankę z miodem, odrobiną soli i skórką z cytryny.

Krok 2

Mieszając wsyp grysik i pozostaw na 10 minut, aby nasiąknął. Mieszaj. Następnie ostudź papkę.

Krok 3

Ubij śmietanę na sztywną pianę, dodaj do papki grysikowej.

Krok 4

Podawaj z drobno pokrojonymi owocami lub kisielem owocowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Deser z grysiku i naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Deser z grysiku i naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Deser z grysiku i naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Deser z grysiku i naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Deser z grysiku i naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Deser z grysiku i naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Deser z grysiku i naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Deser z grysiku i naleśniki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Aperol Spritz – przepis
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej