
Składniki
100 gramów
1 szczypta
3 łyżki
1 łyżka
500 gramów
500 mililitrów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podgrzej maślankę z miodem, odrobiną soli i skórką z cytryny.
Krok 2
Mieszając wsyp grysik i pozostaw na 10 minut, aby nasiąknął. Mieszaj. Następnie ostudź papkę.
Krok 3
Ubij śmietanę na sztywną pianę, dodaj do papki grysikowej.
Krok 4
Podawaj z drobno pokrojonymi owocami lub kisielem owocowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej