
Składniki
100 gramów
1 szczypta
3 łyżki
1 łyżka
500 gramów
500 mililitrów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podgrzej maślankę z miodem, odrobiną soli i skórką z cytryny.
Krok 2
Mieszając wsyp grysik i pozostaw na 10 minut, aby nasiąknął. Mieszaj. Następnie ostudź papkę.
Krok 3
Ubij śmietanę na sztywną pianę, dodaj do papki grysikowej.
Krok 4
Podawaj z drobno pokrojonymi owocami lub kisielem owocowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej