Deser z grysiku i naleśniki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Deser z grysiku i naleśniki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

500 gramów

150 gramów

100 gramów

3 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podgrzej maślankę z miodem, odrobiną soli i skórką z cytryny.

Krok 2

Mieszając wsyp grysik i pozostaw na 10 minut, aby nasiąknął. Mieszaj. Następnie ostudź papkę.

Krok 3

Ubij śmietanę na sztywną pianę, dodaj do papki grysikowej.

Krok 4

Podawaj z drobno pokrojonymi owocami lub kisielem owocowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Deser z grysiku i naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Deser z grysiku i naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Deser z grysiku i naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Deser z grysiku i naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Deser z grysiku i naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Deser z grysiku i naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Deser z grysiku i naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Deser z grysiku i naleśniki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej