Smaczne ziemniaki nadziewane pomidorową salsą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczne ziemniaki nadziewane pomidorową salsą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

null

null

1 szklanka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki wyszoruj szczoteczką. Następnie piecz piekarniku nagrzanym do 190-200stopni przez ok. 1 godz., a ż będą miękkie.

Krok 2

Wyciągnij, przestudź i zetnij delikatnie wierzchy Ostrożnie wydrąż miąższ łyżeczką, tak aby ziemniak nie stracił swojego kształtu.

Krok 3

Środki wymieszaj razem z salsą i startym żółtym serem.

Krok 4

Zagnieć, dopraw do smaku i nadziej wydrążone ziemniaczki przygotowanym farszem. Piecz przez kilka minut, aż smaczne ziemniaczki nabiorą złotego koloru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczne ziemniaki nadziewane pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczne ziemniaki nadziewane pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczne ziemniaki nadziewane pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczne ziemniaki nadziewane pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczne ziemniaki nadziewane pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczne ziemniaki nadziewane pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczne ziemniaki nadziewane pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej