Smaczne ziemniaki nadziewane pomidorową salsą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczne ziemniaki nadziewane pomidorową salsą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

null

null

1 szklanka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki wyszoruj szczoteczką. Następnie piecz piekarniku nagrzanym do 190-200stopni przez ok. 1 godz., a ż będą miękkie.

Krok 2

Wyciągnij, przestudź i zetnij delikatnie wierzchy Ostrożnie wydrąż miąższ łyżeczką, tak aby ziemniak nie stracił swojego kształtu.

Krok 3

Środki wymieszaj razem z salsą i startym żółtym serem.

Krok 4

Zagnieć, dopraw do smaku i nadziej wydrążone ziemniaczki przygotowanym farszem. Piecz przez kilka minut, aż smaczne ziemniaczki nabiorą złotego koloru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczne ziemniaki nadziewane pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczne ziemniaki nadziewane pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczne ziemniaki nadziewane pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczne ziemniaki nadziewane pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczne ziemniaki nadziewane pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczne ziemniaki nadziewane pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczne ziemniaki nadziewane pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczne ziemniaki nadziewane pomidorową salsą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej