Smaczne ziemniaki nadziewane pomidorową salsą
średnie
3 osoby zapisały

Składniki
4 sztuki
null
null
1 szklanka
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki wyszoruj szczoteczką. Następnie piecz piekarniku nagrzanym do 190-200stopni przez ok. 1 godz., a ż będą miękkie.
Krok 2
Wyciągnij, przestudź i zetnij delikatnie wierzchy Ostrożnie wydrąż miąższ łyżeczką, tak aby ziemniak nie stracił swojego kształtu.
Krok 3
Środki wymieszaj razem z salsą i startym żółtym serem.
Krok 4
Zagnieć, dopraw do smaku i nadziej wydrążone ziemniaczki przygotowanym farszem. Piecz przez kilka minut, aż smaczne ziemniaczki nabiorą złotego koloru.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej