Kurczak w sezamie po chińsku

Autor: tommy tommy

ratingratingratingratingrating

1

19 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce roztrzep jajka z mąką. Kurczaka pokrój w kostkę, oprósz Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Krok 2

Przyprawionego kurczaka wymieszaj z jajkami i sezamem.

Krok 3

Pora, pietruszkę, papryki i marchewkę pokrój w paski.

Krok 4

Przesmaż wszystkie warzywa każde oddzielnie i przełóż do garnka.

Krok 5

Zagotuj szklankę wody i rozprowadź w niej kostkę Rosołu drobiowo-wołowego Knorr. Zalej nim warzywa.

Krok 6

Na patelni przesmaż kawałki kurczaka. Gdy będzie gotowy dorzuć go do garnka z warzywami.

Krok 7

Dodaj koncentrat pomidorowy i zioła. Kurczak najlepiej smakuje podany z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w sezamie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w sezamie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w sezamie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w sezamie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w sezamie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w sezamie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w sezamie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej