Kurczak w sezamie po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w sezamie po chińsku

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

19 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce roztrzep jajka z mąką. Kurczaka pokrój w kostkę, oprósz Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Krok 2

Przyprawionego kurczaka wymieszaj z jajkami i sezamem.

Krok 3

Pora, pietruszkę, papryki i marchewkę pokrój w paski.

Krok 4

Przesmaż wszystkie warzywa każde oddzielnie i przełóż do garnka.

Krok 5

Zagotuj szklankę wody i rozprowadź w niej kostkę Rosołu drobiowo-wołowego Knorr. Zalej nim warzywa.

Krok 6

Na patelni przesmaż kawałki kurczaka. Gdy będzie gotowy dorzuć go do garnka z warzywami.

Krok 7

Dodaj koncentrat pomidorowy i zioła. Kurczak najlepiej smakuje podany z ryżem.

tommy

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w sezamie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w sezamie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w sezamie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w sezamie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w sezamie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w sezamie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w sezamie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w sezamie po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
21 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej