
Składniki
500 gramów
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
1 łyżka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce roztrzep jajka z mąką. Kurczaka pokrój w kostkę, oprósz Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.
Krok 2
Przyprawionego kurczaka wymieszaj z jajkami i sezamem.
Krok 3
Pora, pietruszkę, papryki i marchewkę pokrój w paski.
Krok 4
Przesmaż wszystkie warzywa każde oddzielnie i przełóż do garnka.
Krok 5
Zagotuj szklankę wody i rozprowadź w niej kostkę Rosołu drobiowo-wołowego Knorr. Zalej nim warzywa.
Krok 6
Na patelni przesmaż kawałki kurczaka. Gdy będzie gotowy dorzuć go do garnka z warzywami.
Krok 7
Dodaj koncentrat pomidorowy i zioła. Kurczak najlepiej smakuje podany z ryżem.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej