
Składniki
500 gramów
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
1 łyżka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce roztrzep jajka z mąką. Kurczaka pokrój w kostkę, oprósz Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.
Krok 2
Przyprawionego kurczaka wymieszaj z jajkami i sezamem.
Krok 3
Pora, pietruszkę, papryki i marchewkę pokrój w paski.
Krok 4
Przesmaż wszystkie warzywa każde oddzielnie i przełóż do garnka.
Krok 5
Zagotuj szklankę wody i rozprowadź w niej kostkę Rosołu drobiowo-wołowego Knorr. Zalej nim warzywa.
Krok 6
Na patelni przesmaż kawałki kurczaka. Gdy będzie gotowy dorzuć go do garnka z warzywami.
Krok 7
Dodaj koncentrat pomidorowy i zioła. Kurczak najlepiej smakuje podany z ryżem.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































