Omlet w koreańskim stylu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet w koreańskim stylu

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
99 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżeczki

2 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jaja wbij do miski, dodaj pastę z fasoli oraz przyprawę Koreański Grill Knorr. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj na jednolitą masę.

Omlet w koreańskim stylu  - Krok 1

Krok 2

Na średniej wielkości patelnię wlej trochę oleju. Gdy tłuszcz będzie dobrze nagrzany, nakładaj łyżką lub małą chochelką część masy i smaż z dwóch stron dość cienkie omlety, wyglądem przypominające klasyczne naleśniki. Gotowe placki przekładaj na talerz.

Omlet w koreańskim stylu  - Krok 2

Krok 3

Gdy omlety troszkę przestygną, przekładaj je pojedynczo na deskę do krojenia i płasko składaj w taki sposób, jak się przygotowuje krokiety. Każdą roladę potnij nożem na 3-4 części.

Omlet w koreańskim stylu  - Krok 3

Krok 4

Jeden omlet nadziewaj na dwa patyczki do szaszłyków, nabijając na przemian. Przygotowane w ten sposób szaszłyki możesz przez chwilę grillować na żebrowanej patelni lub podawać od razu po złożeniu z dodatkiem sosu sojowego.

Omlet w koreańskim stylu  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Do masy jajecznej możesz dodać również ziarna sezamu, siekane zioła lub drobno krojone warzywa np. paprykę, marchew, pomidory, cebulę lub siekaną dymkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet w koreańskim stylu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet w koreańskim stylu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet w koreańskim stylu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet w koreańskim stylu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet w koreańskim stylu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet w koreańskim stylu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet w koreańskim stylu  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet w koreańskim stylu  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Omlet w koreańskim stylu Omlet w koreańskim stylu

Jak powitać dzień w dobrym humorze? Odpowiedź jest prosta – w towarzystwie pysznego śniadania! Ciekawą propozycją na pierwszy posiłek jest omlet w koreańskim stylu. Puszyste jajka z dodatkiem aromatycznego sosu sojowego to coś, czego prawdopodobnie jeszcze nigdy nie próbowałeś. Wstawaj, szkoda dnia!

Dla kogo?

Jeśli na śniadanie często przygotowujesz jajko i to w różnej postaci, pora spróbować czegoś całkiem nowego. Omlet w koreańskim stylu wpisze się na stałe w Twoje poranne rytuały, bo jego oryginalny smak i aromat zupełnie różni się od klasycznych potraw jajecznych.

Na jaką okazję?

Przede wszystkim na śniadanie! Pamiętaj, to najważniejszy posiłek w ciągu dnia, dlatego powinien być sycący i dodawać energii. Nigdy nie wychodź z domu z pustym żołądkiem!

Czy wiesz, że?

Korea to państwo kontrastów. Nie tylko ze względu na podział, ale także na kuchnię. Widoczne są w niej wpływy taoizmu, buddyzmu, a także konfucjanizmu. Większość dań opiera się głównie na ryżu i makaronie z dodatkiem wybranej mieszanki warzyw lub mięsa.

Dla urozmaicenia:

Ogromną zaletą przepisu na omlet koreański jest fakt, że możesz go zmieniać na różne sposoby. Aa wszystko zależy od twojego smaku i znajdujących się pod ręką składników. Do masy jajecznej dodaj ulubione warzywa np. drobno krojoną marchewkę, zieloną cebulkę, kolorową paprykę albo odrobinę kapusty włoskiej. Jeśli masz ochotę na kuchenne eksperymenty, dorzuć trochę tartego sera, a nawet drobno pokrojoną parówkę. Do dzieła!