
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
50 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj ubijaczką jajka z mlekiem. Dodaj pokrojone na plasterki pieczarki, starty ser kozi, posiekaną dymkę i pokruszoną kostkę pietruszkową. Wymieszaj.
Krok 2
Na małą patelnię wlej oliwę i wymieszaną masę. Smaż pod przykryciem, na niewielkim ogniu, aż wierzch omletu nie będzie surowy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej