Omlet z białymi szparagami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z białymi szparagami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi umyj, odkrój zdrewniałe części łodyg (1/3 długości szparaga), obierz środkowe części (główek nie obieraj!) i pokrój na kawałki długości 1-2 cm. Cebulę posiekaj.

Krok 2

Na patelnię włóż masło, cebulę i szparagi i smaż na małym ogniu, pod przykryciem, przez 10 minut. Dodaj pół Bulionu na włoszczyźnie Knorr i wymieszaj dokładnie.

Krok 3

Jajka roztrzep i wlej na patelnię. Przykryj i smaż na średnim ogniu przez kilka minut, aż jajka się zetną. Przełóż na talerz, posyp posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z białymi szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z białymi szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z białymi szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z białymi szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z białymi szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z białymi szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z białymi szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z białymi szparagami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Omlet z cukinią
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej