Omlet z białymi szparagami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z białymi szparagami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi umyj, odkrój zdrewniałe części łodyg (1/3 długości szparaga), obierz środkowe części (główek nie obieraj!) i pokrój na kawałki długości 1-2 cm. Cebulę posiekaj.

Krok 2

Na patelnię włóż masło, cebulę i szparagi i smaż na małym ogniu, pod przykryciem, przez 10 minut. Dodaj pół Bulionu na włoszczyźnie Knorr i wymieszaj dokładnie.

Krok 3

Jajka roztrzep i wlej na patelnię. Przykryj i smaż na średnim ogniu przez kilka minut, aż jajka się zetną. Przełóż na talerz, posyp posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z białymi szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z białymi szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z białymi szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z białymi szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z białymi szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z białymi szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z białymi szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z białymi szparagami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej