
Składniki
10 sztuk
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
2 sztuki
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szparagi umyj, odkrój zdrewniałe części łodyg (1/3 długości szparaga), obierz środkowe części (główek nie obieraj!) i pokrój na kawałki długości 1-2 cm. Cebulę posiekaj.
Krok 2
Na patelnię włóż masło, cebulę i szparagi i smaż na małym ogniu, pod przykryciem, przez 10 minut. Dodaj pół Bulionu na włoszczyźnie Knorr i wymieszaj dokładnie.
Krok 3
Jajka roztrzep i wlej na patelnię. Przykryj i smaż na średnim ogniu przez kilka minut, aż jajka się zetną. Przełóż na talerz, posyp posiekanym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej