Omlet z białymi szparagami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

178

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi umyj, odkrój zdrewniałe części łodyg (1/3 długości szparaga), obierz środkowe części (główek nie obieraj!) i pokrój na kawałki długości 1-2 cm. Cebulę posiekaj.

Krok 2

Na patelnię włóż masło, cebulę i szparagi i smaż na małym ogniu, pod przykryciem, przez 10 minut. Dodaj pół Bulionu na włoszczyźnie Knorr i wymieszaj dokładnie.

Krok 3

Jajka roztrzep i wlej na patelnię. Przykryj i smaż na średnim ogniu przez kilka minut, aż jajka się zetną. Przełóż na talerz, posyp posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z białymi szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z białymi szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z białymi szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z białymi szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z białymi szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z białymi szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z białymi szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Omlet makaronowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej