Omlet z białymi szparagami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z białymi szparagami

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi umyj, odkrój zdrewniałe części łodyg (1/3 długości szparaga), obierz środkowe części (główek nie obieraj!) i pokrój na kawałki długości 1-2 cm. Cebulę posiekaj.

Krok 2

Na patelnię włóż masło, cebulę i szparagi i smaż na małym ogniu, pod przykryciem, przez 10 minut. Dodaj pół Bulionu na włoszczyźnie Knorr i wymieszaj dokładnie.

Krok 3

Jajka roztrzep i wlej na patelnię. Przykryj i smaż na średnim ogniu przez kilka minut, aż jajka się zetną. Przełóż na talerz, posyp posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z białymi szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z białymi szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z białymi szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z białymi szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z białymi szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z białymi szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z białymi szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z białymi szparagami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej