Tortilla Espaniola przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla Espaniola

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

750 gramów

1 sztuka

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę i ugotuj w osolonej wodzie. Cebulę posiekaj.

Krok 2

Rozgrzej oliwę, dodaj cebulę, dopraw solą i pieprzem, smaż na średnim ogniu aż się zeszkli.

Krok 3

W salaterce roztrzep jajka, dopraw solą i pieprzem. Dodaj ziemniaki i całość przełóż na patelnię. Zmniejsz ogień. Smaż pod przykryciem, na małym ogniu, przez około 10 minut z pierwszej strony.

Krok 4

Gotuj całość do czasu aż jajko się zetnie całkowicie.

Krok 5

Przy pomocy płaskiej pokrywki ostrożnie przewróć tortillę na drugą stronę, gotuj przez kolejne 5 minut. Przełóż na talerz i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla Espaniola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla Espaniola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla Espaniola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla Espaniola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla Espaniola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla Espaniola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla Espaniola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla Espaniola - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej