Tortilla Espaniola przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla Espaniola

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

750 gramów

1 sztuka

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę i ugotuj w osolonej wodzie. Cebulę posiekaj.

Krok 2

Rozgrzej oliwę, dodaj cebulę, dopraw solą i pieprzem, smaż na średnim ogniu aż się zeszkli.

Krok 3

W salaterce roztrzep jajka, dopraw solą i pieprzem. Dodaj ziemniaki i całość przełóż na patelnię. Zmniejsz ogień. Smaż pod przykryciem, na małym ogniu, przez około 10 minut z pierwszej strony.

Krok 4

Gotuj całość do czasu aż jajko się zetnie całkowicie.

Krok 5

Przy pomocy płaskiej pokrywki ostrożnie przewróć tortillę na drugą stronę, gotuj przez kolejne 5 minut. Przełóż na talerz i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla Espaniola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla Espaniola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla Espaniola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla Espaniola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla Espaniola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla Espaniola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla Espaniola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla Espaniola - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej