
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
200 gramów
5 łyżek
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory pokrój na mniejsze kawałki, przełóż do miski, skrop oliwą i dopraw cukrem. Wymieszaj i odstaw na kilka minut.

Krok 2
Dodaj sos sałatkowy Knorr i wymieszaj. Podawaj z zieloną sałatą. Sałatka jest doskonałym uzupełnieniem pieczonych i grillowanych mięs drobiowych, np. kurczaka lub indyka.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka pomidorowa do mięs
Chcesz nadać koloru i smaku swoim daniom obiadowym? Przygotuj błyskawiczną sałatkę pomidorową do mięs. To propozycja dla wszystkich, którzy w kuchni najbardziej cenią dobry smak i szybkość przygotowywania potraw – uczta dla miłośników pomidorów. Co trzeba zrobić? Wybierz swój ulubiony rodzaj pomidorów, lub zmieszaj ze sobą różne: małe cherry, słodką malinówkę i pomidory w kolorze żółtym i zielonym. Dokładnie je umyj, osusz, a następnie pokrój na mniejsze kawałki. Warzywa polej dobrą oliwą z oliwek i dopraw cukrem. Tak przyrządzone pozostaw na parę minut, żeby wszystkie smaki złączyły się w jedną całość. Aby jeszcze bardziej wzmocnić smak pomidorów, posyp je włoskim sosem sałatkowym i gotowe. Pomidorową sałatkę podawaj na liściu zielonej sałaty razem z mięsem z kurczaka czy indyka, lub do grillowanego steku z karkówki albo szaszłyków.