
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
200 gramów
5 łyżek
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory pokrój na mniejsze kawałki, przełóż do miski, skrop oliwą i dopraw cukrem. Wymieszaj i odstaw na kilka minut.

Krok 2
Dodaj sos sałatkowy Knorr i wymieszaj. Podawaj z zieloną sałatą. Sałatka jest doskonałym uzupełnieniem pieczonych i grillowanych mięs drobiowych, np. kurczaka lub indyka.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka pomidorowa do mięs
Chcesz nadać koloru i smaku swoim daniom obiadowym? Przygotuj błyskawiczną sałatkę pomidorową do mięs. To propozycja dla wszystkich, którzy w kuchni najbardziej cenią dobry smak i szybkość przygotowywania potraw – uczta dla miłośników pomidorów. Co trzeba zrobić? Wybierz swój ulubiony rodzaj pomidorów, lub zmieszaj ze sobą różne: małe cherry, słodką malinówkę i pomidory w kolorze żółtym i zielonym. Dokładnie je umyj, osusz, a następnie pokrój na mniejsze kawałki. Warzywa polej dobrą oliwą z oliwek i dopraw cukrem. Tak przyrządzone pozostaw na parę minut, żeby wszystkie smaki złączyły się w jedną całość. Aby jeszcze bardziej wzmocnić smak pomidorów, posyp je włoskim sosem sałatkowym i gotowe. Pomidorową sałatkę podawaj na liściu zielonej sałaty razem z mięsem z kurczaka czy indyka, lub do grillowanego steku z karkówki albo szaszłyków.


































