Sałatka pomidorowa do mięs przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka pomidorowa do mięs

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

5

61 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

89 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

200 gramów

5 łyżek

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory pokrój na mniejsze kawałki, przełóż do miski, skrop oliwą i dopraw cukrem. Wymieszaj i odstaw na kilka minut.

Sałatka pomidorowa do mięs  - Krok 1

Krok 2

Dodaj sos sałatkowy Knorr i wymieszaj. Podawaj z zieloną sałatą. Sałatka jest doskonałym uzupełnieniem pieczonych i grillowanych mięs drobiowych, np. kurczaka lub indyka.

Sałatka pomidorowa do mięs  - Krok 2
1

Opinie o przepisie

  • Wiesia Kosajda

    Wiesia Kosajda , 14.11.2018

    sslatka nardzo smaczna

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka pomidorowa do mięs  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka pomidorowa do mięs  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka pomidorowa do mięs  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka pomidorowa do mięs  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka pomidorowa do mięs  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka pomidorowa do mięs  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka pomidorowa do mięs  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka pomidorowa do mięs  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka pomidorowa do mięs Sałatka pomidorowa do mięs

Chcesz nadać koloru i smaku swoim daniom obiadowym? Przygotuj błyskawiczną sałatkę pomidorową do mięs. To propozycja dla wszystkich, którzy w kuchni najbardziej cenią dobry smak i szybkość przygotowywania potraw – uczta dla miłośników pomidorów. Co trzeba zrobić? Wybierz swój ulubiony rodzaj pomidorów, lub zmieszaj ze sobą różne: małe cherry, słodką malinówkę i pomidory w kolorze żółtym i zielonym. Dokładnie je umyj, osusz, a następnie pokrój na mniejsze kawałki. Warzywa polej dobrą oliwą z oliwek i dopraw cukrem. Tak przyrządzone pozostaw na parę minut, żeby wszystkie smaki złączyły się w jedną całość. Aby jeszcze bardziej wzmocnić smak pomidorów, posyp je włoskim sosem sałatkowym i gotowe. Pomidorową sałatkę podawaj na liściu zielonej sałaty razem z mięsem z kurczaka czy indyka, lub do grillowanego steku z karkówki albo szaszłyków.