Sałatka pomidorowa do mięs

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

4

58 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

88 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

200 gramów

5 łyżek

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory pokrój na mniejsze kawałki, przełóż do miski, skrop oliwą i dopraw cukrem. Wymieszaj i odstaw na kilka minut.

Sałatka pomidorowa do mięs  - Krok 1

Krok 2

Dodaj sos sałatkowy Knorr i wymieszaj. Podawaj z zieloną sałatą. Sałatka jest doskonałym uzupełnieniem pieczonych i grillowanych mięs drobiowych, np. kurczaka lub indyka.

Sałatka pomidorowa do mięs  - Krok 2
1

Opinie o przepisie

  • Wiesia Kosajda

    Wiesia Kosajda, 14.11.2018

    sslatka nardzo smaczna

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka pomidorowa do mięs  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka pomidorowa do mięs  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka pomidorowa do mięs  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka pomidorowa do mięs  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka pomidorowa do mięs  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka pomidorowa do mięs  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka pomidorowa do mięs  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka pomidorowa do mięs Sałatka pomidorowa do mięs

Chcesz nadać koloru i smaku swoim daniom obiadowym? Przygotuj błyskawiczną sałatkę pomidorową do mięs. To propozycja dla wszystkich, którzy w kuchni najbardziej cenią dobry smak i szybkość przygotowywania potraw – uczta dla miłośników pomidorów. Co trzeba zrobić? Wybierz swój ulubiony rodzaj pomidorów, lub zmieszaj ze sobą różne: małe cherry, słodką malinówkę i pomidory w kolorze żółtym i zielonym. Dokładnie je umyj, osusz, a następnie pokrój na mniejsze kawałki. Warzywa polej dobrą oliwą z oliwek i dopraw cukrem. Tak przyrządzone pozostaw na parę minut, żeby wszystkie smaki złączyły się w jedną całość. Aby jeszcze bardziej wzmocnić smak pomidorów, posyp je włoskim sosem sałatkowym i gotowe. Pomidorową sałatkę podawaj na liściu zielonej sałaty razem z mięsem z kurczaka czy indyka, lub do grillowanego steku z karkówki albo szaszłyków.