
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
200 gramów
5 łyżek
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory pokrój na mniejsze kawałki, przełóż do miski, skrop oliwą i dopraw cukrem. Wymieszaj i odstaw na kilka minut.

Krok 2
Dodaj sos sałatkowy Knorr i wymieszaj. Podawaj z zieloną sałatą. Sałatka jest doskonałym uzupełnieniem pieczonych i grillowanych mięs drobiowych, np. kurczaka lub indyka.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka pomidorowa do mięs
Chcesz nadać koloru i smaku swoim daniom obiadowym? Przygotuj błyskawiczną sałatkę pomidorową do mięs. To propozycja dla wszystkich, którzy w kuchni najbardziej cenią dobry smak i szybkość przygotowywania potraw – uczta dla miłośników pomidorów. Co trzeba zrobić? Wybierz swój ulubiony rodzaj pomidorów, lub zmieszaj ze sobą różne: małe cherry, słodką malinówkę i pomidory w kolorze żółtym i zielonym. Dokładnie je umyj, osusz, a następnie pokrój na mniejsze kawałki. Warzywa polej dobrą oliwą z oliwek i dopraw cukrem. Tak przyrządzone pozostaw na parę minut, żeby wszystkie smaki złączyły się w jedną całość. Aby jeszcze bardziej wzmocnić smak pomidorów, posyp je włoskim sosem sałatkowym i gotowe. Pomidorową sałatkę podawaj na liściu zielonej sałaty razem z mięsem z kurczaka czy indyka, lub do grillowanego steku z karkówki albo szaszłyków.


































