Sałatka pomidorowa do mięs przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka pomidorowa do mięs

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

5

heart
65 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

96 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

200 gramów

5 łyżek

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory pokrój na mniejsze kawałki, przełóż do miski, skrop oliwą i dopraw cukrem. Wymieszaj i odstaw na kilka minut.

Sałatka pomidorowa do mięs  - Krok 1

Krok 2

Dodaj sos sałatkowy Knorr i wymieszaj. Podawaj z zieloną sałatą. Sałatka jest doskonałym uzupełnieniem pieczonych i grillowanych mięs drobiowych, np. kurczaka lub indyka.

Sałatka pomidorowa do mięs  - Krok 2
1

Opinie o przepisie

  • Wiesia Kosajda

    Wiesia Kosajda , 14.11.2018

    sslatka nardzo smaczna

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka pomidorowa do mięs  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka pomidorowa do mięs  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka pomidorowa do mięs  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka pomidorowa do mięs  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka pomidorowa do mięs  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka pomidorowa do mięs  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka pomidorowa do mięs  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka pomidorowa do mięs  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka pomidorowa do mięs Sałatka pomidorowa do mięs

Chcesz nadać koloru i smaku swoim daniom obiadowym? Przygotuj błyskawiczną sałatkę pomidorową do mięs. To propozycja dla wszystkich, którzy w kuchni najbardziej cenią dobry smak i szybkość przygotowywania potraw – uczta dla miłośników pomidorów. Co trzeba zrobić? Wybierz swój ulubiony rodzaj pomidorów, lub zmieszaj ze sobą różne: małe cherry, słodką malinówkę i pomidory w kolorze żółtym i zielonym. Dokładnie je umyj, osusz, a następnie pokrój na mniejsze kawałki. Warzywa polej dobrą oliwą z oliwek i dopraw cukrem. Tak przyrządzone pozostaw na parę minut, żeby wszystkie smaki złączyły się w jedną całość. Aby jeszcze bardziej wzmocnić smak pomidorów, posyp je włoskim sosem sałatkowym i gotowe. Pomidorową sałatkę podawaj na liściu zielonej sałaty razem z mięsem z kurczaka czy indyka, lub do grillowanego steku z karkówki albo szaszłyków.