Orientalna sałata z makaronem ryżowym i wędzoną makrelą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orientalna sałata z makaronem ryżowym i wędzoną makrelą

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

1

heart
26 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Raczej porządny obiad na zimno, a nie jakaś tam sałatka. Świetna na upały, albo wtedy, kiedy jakoś nie chce ci się jeść. Tylko uważaj - ostre i aromatyczne przyprawy sprawią, że właśnie nabierzesz apetytu!

Krok 2

Zrób sos, mieszając wszystkie składniki. Przygotuj makaron ryżowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dokładnie odcedź. Wymieszaj z pozostałymi składnikami sałatki, polej sosem i jeszcze raz wymieszaj. Możesz odstawić na 15-20 minut, aby smaki się przegryzły.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orientalna sałata z makaronem ryżowym i wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orientalna sałata z makaronem ryżowym i wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orientalna sałata z makaronem ryżowym i wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orientalna sałata z makaronem ryżowym i wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orientalna sałata z makaronem ryżowym i wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orientalna sałata z makaronem ryżowym i wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orientalna sałata z makaronem ryżowym i wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orientalna sałata z makaronem ryżowym i wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej