Orientalna sałata z makaronem ryżowym i wędzoną makrelą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orientalna sałata z makaronem ryżowym i wędzoną makrelą

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

1

26 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Raczej porządny obiad na zimno, a nie jakaś tam sałatka. Świetna na upały, albo wtedy, kiedy jakoś nie chce ci się jeść. Tylko uważaj - ostre i aromatyczne przyprawy sprawią, że właśnie nabierzesz apetytu!

Krok 2

Zrób sos, mieszając wszystkie składniki. Przygotuj makaron ryżowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dokładnie odcedź. Wymieszaj z pozostałymi składnikami sałatki, polej sosem i jeszcze raz wymieszaj. Możesz odstawić na 15-20 minut, aby smaki się przegryzły.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orientalna sałata z makaronem ryżowym i wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orientalna sałata z makaronem ryżowym i wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orientalna sałata z makaronem ryżowym i wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orientalna sałata z makaronem ryżowym i wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orientalna sałata z makaronem ryżowym i wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orientalna sałata z makaronem ryżowym i wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orientalna sałata z makaronem ryżowym i wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orientalna sałata z makaronem ryżowym i wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej