Orientalna sałata z makaronem ryżowym i wędzoną makrelą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orientalna sałata z makaronem ryżowym i wędzoną makrelą

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

1

heart
26 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Raczej porządny obiad na zimno, a nie jakaś tam sałatka. Świetna na upały, albo wtedy, kiedy jakoś nie chce ci się jeść. Tylko uważaj - ostre i aromatyczne przyprawy sprawią, że właśnie nabierzesz apetytu!

Krok 2

Zrób sos, mieszając wszystkie składniki. Przygotuj makaron ryżowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dokładnie odcedź. Wymieszaj z pozostałymi składnikami sałatki, polej sosem i jeszcze raz wymieszaj. Możesz odstawić na 15-20 minut, aby smaki się przegryzły.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orientalna sałata z makaronem ryżowym i wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orientalna sałata z makaronem ryżowym i wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orientalna sałata z makaronem ryżowym i wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orientalna sałata z makaronem ryżowym i wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orientalna sałata z makaronem ryżowym i wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orientalna sałata z makaronem ryżowym i wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orientalna sałata z makaronem ryżowym i wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orientalna sałata z makaronem ryżowym i wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Domowe hot dogi
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej