Orientalna sałata z makaronem ryżowym i wędzoną makrelą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orientalna sałata z makaronem ryżowym i wędzoną makrelą

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

1

26 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Raczej porządny obiad na zimno, a nie jakaś tam sałatka. Świetna na upały, albo wtedy, kiedy jakoś nie chce ci się jeść. Tylko uważaj - ostre i aromatyczne przyprawy sprawią, że właśnie nabierzesz apetytu!

Krok 2

Zrób sos, mieszając wszystkie składniki. Przygotuj makaron ryżowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dokładnie odcedź. Wymieszaj z pozostałymi składnikami sałatki, polej sosem i jeszcze raz wymieszaj. Możesz odstawić na 15-20 minut, aby smaki się przegryzły.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orientalna sałata z makaronem ryżowym i wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orientalna sałata z makaronem ryżowym i wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orientalna sałata z makaronem ryżowym i wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orientalna sałata z makaronem ryżowym i wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orientalna sałata z makaronem ryżowym i wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orientalna sałata z makaronem ryżowym i wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orientalna sałata z makaronem ryżowym i wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orientalna sałata z makaronem ryżowym i wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej