Orientalna sałata z makaronem ryżowym i wędzoną makrelą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orientalna sałata z makaronem ryżowym i wędzoną makrelą

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

1

heart
26 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Raczej porządny obiad na zimno, a nie jakaś tam sałatka. Świetna na upały, albo wtedy, kiedy jakoś nie chce ci się jeść. Tylko uważaj - ostre i aromatyczne przyprawy sprawią, że właśnie nabierzesz apetytu!

Krok 2

Zrób sos, mieszając wszystkie składniki. Przygotuj makaron ryżowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dokładnie odcedź. Wymieszaj z pozostałymi składnikami sałatki, polej sosem i jeszcze raz wymieszaj. Możesz odstawić na 15-20 minut, aby smaki się przegryzły.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orientalna sałata z makaronem ryżowym i wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orientalna sałata z makaronem ryżowym i wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orientalna sałata z makaronem ryżowym i wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orientalna sałata z makaronem ryżowym i wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orientalna sałata z makaronem ryżowym i wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orientalna sałata z makaronem ryżowym i wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orientalna sałata z makaronem ryżowym i wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orientalna sałata z makaronem ryżowym i wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej