
Składniki
100 gramów
1 sztuka
20 dekagramów
1 opakowanie
1 łyżeczka
8 sztuk
3 łyżki
2 łyżki
1 garść
3 łyżki
15 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę myję, osuszam i strzępię na talerzu. Truskawki myję, obieram z szypułek i kroję na pół. Cebulę kroję w piórka. Pomidory kroję na kawałki. Układam na sałacie.
Krok 2
Posypuję grzankami, pistacjami pokrojonymi, bazylią. Sos mieszam z wodą i oliwą według instrukcji z opakowania.
Krok 3
Sałatkę posypuję przyprawą Knorr Przyprawa Czosnkowa Grubo Mielona Do Mięs i Warzyw i polewam sosem Knorr sos sałatkowy musztardowo-miodowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy Musztardowo-miodowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej