
Składniki
100 gramów
1 sztuka
20 dekagramów
1 opakowanie
1 łyżeczka
8 sztuk
3 łyżki
2 łyżki
1 garść
3 łyżki
15 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę myję, osuszam i strzępię na talerzu. Truskawki myję, obieram z szypułek i kroję na pół. Cebulę kroję w piórka. Pomidory kroję na kawałki. Układam na sałacie.
Krok 2
Posypuję grzankami, pistacjami pokrojonymi, bazylią. Sos mieszam z wodą i oliwą według instrukcji z opakowania.
Krok 3
Sałatkę posypuję przyprawą Knorr Przyprawa Czosnkowa Grubo Mielona Do Mięs i Warzyw i polewam sosem Knorr sos sałatkowy musztardowo-miodowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy Musztardowo-miodowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej