Sałatka z truskawkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z truskawkami

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

20 dekagramów

1 opakowanie

1 łyżeczka

8 sztuk

3 łyżki

2 łyżki

1 garść

3 łyżki

15 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę myję, osuszam i strzępię na talerzu. Truskawki myję, obieram z szypułek i kroję na pół. Cebulę kroję w piórka. Pomidory kroję na kawałki. Układam na sałacie.

Krok 2

Posypuję grzankami, pistacjami pokrojonymi, bazylią. Sos mieszam z wodą i oliwą według instrukcji z opakowania.

Krok 3

Sałatkę posypuję przyprawą Knorr Przyprawa Czosnkowa Grubo Mielona Do Mięs i Warzyw i polewam sosem Knorr sos sałatkowy musztardowo-miodowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  •    Sałatka z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  •    Sałatka z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  •    Sałatka z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  •    Sałatka z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  •    Sałatka z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  •    Sałatka z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  •    Sałatka z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  •    Sałatka z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej