Sałatka z truskawkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z truskawkami

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

20 dekagramów

1 opakowanie

1 łyżeczka

8 sztuk

3 łyżki

2 łyżki

1 garść

3 łyżki

15 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę myję, osuszam i strzępię na talerzu. Truskawki myję, obieram z szypułek i kroję na pół. Cebulę kroję w piórka. Pomidory kroję na kawałki. Układam na sałacie.

Krok 2

Posypuję grzankami, pistacjami pokrojonymi, bazylią. Sos mieszam z wodą i oliwą według instrukcji z opakowania.

Krok 3

Sałatkę posypuję przyprawą Knorr Przyprawa Czosnkowa Grubo Mielona Do Mięs i Warzyw i polewam sosem Knorr sos sałatkowy musztardowo-miodowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  •    Sałatka z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  •    Sałatka z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  •    Sałatka z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  •    Sałatka z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  •    Sałatka z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  •    Sałatka z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  •    Sałatka z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  •    Sałatka z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej