Sałatka z truskawkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z truskawkami

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

20 dekagramów

1 opakowanie

1 łyżeczka

8 sztuk

3 łyżki

2 łyżki

1 garść

3 łyżki

15 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę myję, osuszam i strzępię na talerzu. Truskawki myję, obieram z szypułek i kroję na pół. Cebulę kroję w piórka. Pomidory kroję na kawałki. Układam na sałacie.

Krok 2

Posypuję grzankami, pistacjami pokrojonymi, bazylią. Sos mieszam z wodą i oliwą według instrukcji z opakowania.

Krok 3

Sałatkę posypuję przyprawą Knorr Przyprawa Czosnkowa Grubo Mielona Do Mięs i Warzyw i polewam sosem Knorr sos sałatkowy musztardowo-miodowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  •    Sałatka z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  •    Sałatka z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  •    Sałatka z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  •    Sałatka z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  •    Sałatka z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  •    Sałatka z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  •    Sałatka z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  •    Sałatka z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej