
Składniki
100 gramów
1 sztuka
20 dekagramów
1 opakowanie
1 łyżeczka
8 sztuk
3 łyżki
2 łyżki
1 garść
3 łyżki
15 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę myję, osuszam i strzępię na talerzu. Truskawki myję, obieram z szypułek i kroję na pół. Cebulę kroję w piórka. Pomidory kroję na kawałki. Układam na sałacie.
Krok 2
Posypuję grzankami, pistacjami pokrojonymi, bazylią. Sos mieszam z wodą i oliwą według instrukcji z opakowania.
Krok 3
Sałatkę posypuję przyprawą Knorr Przyprawa Czosnkowa Grubo Mielona Do Mięs i Warzyw i polewam sosem Knorr sos sałatkowy musztardowo-miodowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy Musztardowo-miodowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej