Sałatka ziemniaczana z kaparami i miętą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ziemniaczana z kaparami i miętą

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nic trudnego, a pyszne! Pod warunkiem, że użyjesz naprawdę dobrych ziemniaków oraz wysokiej jakości oliwy i oliwek - polecam ci greckie kalamata. Pieprz zmiel bezpośrednio przed przyprawianiem, będzie bardzo aromatyczny.

Krok 2

Przygotuj winegret: oliwę wlej do słoiczka, dodaj ocet i 2 łyżki ciepłej wody. Wkrusz mini kosteczkę przyprawową i dosyp sporą szczyptę pieprzu. Zakręć słoiczek i mocno nim wstrząśnij. Ziemniaki pokrój na nierówną, sporą kostkę i wrzuć do dużej miski. Dodaj cebulę, pomidory, oliwki, kapary i miętę. Wymieszaj, polej sosem winegret, wymieszaj ponownie. Przypraw do smaku solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ziemniaczana z kaparami i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ziemniaczana z kaparami i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ziemniaczana z kaparami i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ziemniaczana z kaparami i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ziemniaczana z kaparami i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ziemniaczana z kaparami i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ziemniaczana z kaparami i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ziemniaczana z kaparami i miętą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Risotto z brokułami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej