Sałatka ziemniaczana z kaparami i miętą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ziemniaczana z kaparami i miętą

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nic trudnego, a pyszne! Pod warunkiem, że użyjesz naprawdę dobrych ziemniaków oraz wysokiej jakości oliwy i oliwek - polecam ci greckie kalamata. Pieprz zmiel bezpośrednio przed przyprawianiem, będzie bardzo aromatyczny.

Krok 2

Przygotuj winegret: oliwę wlej do słoiczka, dodaj ocet i 2 łyżki ciepłej wody. Wkrusz mini kosteczkę przyprawową i dosyp sporą szczyptę pieprzu. Zakręć słoiczek i mocno nim wstrząśnij. Ziemniaki pokrój na nierówną, sporą kostkę i wrzuć do dużej miski. Dodaj cebulę, pomidory, oliwki, kapary i miętę. Wymieszaj, polej sosem winegret, wymieszaj ponownie. Przypraw do smaku solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ziemniaczana z kaparami i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ziemniaczana z kaparami i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ziemniaczana z kaparami i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ziemniaczana z kaparami i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ziemniaczana z kaparami i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ziemniaczana z kaparami i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ziemniaczana z kaparami i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ziemniaczana z kaparami i miętą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej