Sałatka ziemniaczana z kaparami i miętą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ziemniaczana z kaparami i miętą

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nic trudnego, a pyszne! Pod warunkiem, że użyjesz naprawdę dobrych ziemniaków oraz wysokiej jakości oliwy i oliwek - polecam ci greckie kalamata. Pieprz zmiel bezpośrednio przed przyprawianiem, będzie bardzo aromatyczny.

Krok 2

Przygotuj winegret: oliwę wlej do słoiczka, dodaj ocet i 2 łyżki ciepłej wody. Wkrusz mini kosteczkę przyprawową i dosyp sporą szczyptę pieprzu. Zakręć słoiczek i mocno nim wstrząśnij. Ziemniaki pokrój na nierówną, sporą kostkę i wrzuć do dużej miski. Dodaj cebulę, pomidory, oliwki, kapary i miętę. Wymieszaj, polej sosem winegret, wymieszaj ponownie. Przypraw do smaku solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ziemniaczana z kaparami i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ziemniaczana z kaparami i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ziemniaczana z kaparami i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ziemniaczana z kaparami i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ziemniaczana z kaparami i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ziemniaczana z kaparami i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ziemniaczana z kaparami i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ziemniaczana z kaparami i miętą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka z rodzynkami
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej