Sałatka ziemniaczana z kaparami i miętą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ziemniaczana z kaparami i miętą

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nic trudnego, a pyszne! Pod warunkiem, że użyjesz naprawdę dobrych ziemniaków oraz wysokiej jakości oliwy i oliwek - polecam ci greckie kalamata. Pieprz zmiel bezpośrednio przed przyprawianiem, będzie bardzo aromatyczny.

Krok 2

Przygotuj winegret: oliwę wlej do słoiczka, dodaj ocet i 2 łyżki ciepłej wody. Wkrusz mini kosteczkę przyprawową i dosyp sporą szczyptę pieprzu. Zakręć słoiczek i mocno nim wstrząśnij. Ziemniaki pokrój na nierówną, sporą kostkę i wrzuć do dużej miski. Dodaj cebulę, pomidory, oliwki, kapary i miętę. Wymieszaj, polej sosem winegret, wymieszaj ponownie. Przypraw do smaku solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ziemniaczana z kaparami i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ziemniaczana z kaparami i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ziemniaczana z kaparami i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ziemniaczana z kaparami i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ziemniaczana z kaparami i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ziemniaczana z kaparami i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ziemniaczana z kaparami i miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ziemniaczana z kaparami i miętą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak w serze
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej