
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
3 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
1 opakowanie
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso opłucz pod bieżącą wodą, osusz i pokrój w kostkę. Na talerzu obtocz mięso w mące. Usmaż na oliwie.
Krok 2
Warzywa umyj. Kapustę i cebulę posiekaj, a pomidor pokrój w kostkę. Rzodkiewkę pokrój na pół-plasterki.
Krok 3
Dodaj usmażone mięso. Posyp lekko pieprzem.
Krok 4
Oliwę wymieszaj z wodą i z sosem czosnkowo-ziołowym Knorr.
Krok 5
Sosem polej sałatkę. Podawaj udekorowaną listkami pietruszki i kolendry.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej