Drobiowe kąski z sałatką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Drobiowe kąski z sałatką

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

3 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 opakowanie

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłucz pod bieżącą wodą, osusz i pokrój w kostkę. Na talerzu obtocz mięso w mące. Usmaż na oliwie.

Krok 2

Warzywa umyj. Kapustę i cebulę posiekaj, a pomidor pokrój w kostkę. Rzodkiewkę pokrój na pół-plasterki.

Krok 3

Dodaj usmażone mięso. Posyp lekko pieprzem.

Krok 4

Oliwę wymieszaj z wodą i z sosem czosnkowo-ziołowym Knorr.

Krok 5

Sosem polej sałatkę. Podawaj udekorowaną listkami pietruszki i kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowe kąski z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowe kąski z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowe kąski z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowe kąski z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowe kąski z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowe kąski z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowe kąski z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drobiowe kąski z sałatką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z papryki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej