Drobiowe kąski z sałatką

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłucz pod bieżącą wodą, osusz i pokrój w kostkę. Na talerzu obtocz mięso w mące. Usmaż na oliwie.

Krok 2

Warzywa umyj. Kapustę i cebulę posiekaj, a pomidor pokrój w kostkę. Rzodkiewkę pokrój na pół-plasterki.

Krok 3

Dodaj usmażone mięso. Posyp lekko pieprzem.

Krok 4

Oliwę wymieszaj z wodą i z sosem czosnkowo-ziołowym Knorr.

Krok 5

Sosem polej sałatkę. Podawaj udekorowaną listkami pietruszki i kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowe kąski z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowe kąski z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowe kąski z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowe kąski z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowe kąski z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowe kąski z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowe kąski z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej