Drobiowe kąski z sałatką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Drobiowe kąski z sałatką

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

3 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 opakowanie

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłucz pod bieżącą wodą, osusz i pokrój w kostkę. Na talerzu obtocz mięso w mące. Usmaż na oliwie.

Krok 2

Warzywa umyj. Kapustę i cebulę posiekaj, a pomidor pokrój w kostkę. Rzodkiewkę pokrój na pół-plasterki.

Krok 3

Dodaj usmażone mięso. Posyp lekko pieprzem.

Krok 4

Oliwę wymieszaj z wodą i z sosem czosnkowo-ziołowym Knorr.

Krok 5

Sosem polej sałatkę. Podawaj udekorowaną listkami pietruszki i kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowe kąski z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowe kąski z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowe kąski z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowe kąski z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowe kąski z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowe kąski z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowe kąski z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drobiowe kąski z sałatką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej