Drobiowe kąski z sałatką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Drobiowe kąski z sałatką

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

3 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 opakowanie

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłucz pod bieżącą wodą, osusz i pokrój w kostkę. Na talerzu obtocz mięso w mące. Usmaż na oliwie.

Krok 2

Warzywa umyj. Kapustę i cebulę posiekaj, a pomidor pokrój w kostkę. Rzodkiewkę pokrój na pół-plasterki.

Krok 3

Dodaj usmażone mięso. Posyp lekko pieprzem.

Krok 4

Oliwę wymieszaj z wodą i z sosem czosnkowo-ziołowym Knorr.

Krok 5

Sosem polej sałatkę. Podawaj udekorowaną listkami pietruszki i kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowe kąski z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowe kąski z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowe kąski z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowe kąski z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowe kąski z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowe kąski z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowe kąski z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drobiowe kąski z sałatką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej