Jesienna sałatka z groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jesienna sałatka z groszkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 pęczek

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 opakowanie

3 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Niedobrane jabłka pokrój w kostkę. i skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

Gałązki selera pokrój w plasterki, wymieszaj z jabłkami.

Krok 3

Częścią listków rukoli wyłóż 4 salaterki, pozostałe posiekaj i dodaj do sałatki.

Krok 4

Sałatkę rozłóż do przygotowanych salaterek.

Krok 5

Ocet winny utrzyj z oliwą, dopraw solą i pieprzem, skrop sałatkę posyp orzechami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jesienna sałatka z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jesienna sałatka z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jesienna sałatka z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jesienna sałatka z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jesienna sałatka z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jesienna sałatka z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jesienna sałatka z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jesienna sałatka z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej