
Składniki
2 łyżki
1 pęczek
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
1 opakowanie
3 sztuki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Niedobrane jabłka pokrój w kostkę. i skrop sokiem z cytryny.
Krok 2
Gałązki selera pokrój w plasterki, wymieszaj z jabłkami.
Krok 3
Częścią listków rukoli wyłóż 4 salaterki, pozostałe posiekaj i dodaj do sałatki.
Krok 4
Sałatkę rozłóż do przygotowanych salaterek.
Krok 5
Ocet winny utrzyj z oliwą, dopraw solą i pieprzem, skrop sałatkę posyp orzechami.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej