
Składniki
2 łyżki
1 pęczek
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
1 opakowanie
3 sztuki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Niedobrane jabłka pokrój w kostkę. i skrop sokiem z cytryny.
Krok 2
Gałązki selera pokrój w plasterki, wymieszaj z jabłkami.
Krok 3
Częścią listków rukoli wyłóż 4 salaterki, pozostałe posiekaj i dodaj do sałatki.
Krok 4
Sałatkę rozłóż do przygotowanych salaterek.
Krok 5
Ocet winny utrzyj z oliwą, dopraw solą i pieprzem, skrop sałatkę posyp orzechami.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej