
Składniki
2 łyżki
1 pęczek
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
1 opakowanie
3 sztuki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Niedobrane jabłka pokrój w kostkę. i skrop sokiem z cytryny.
Krok 2
Gałązki selera pokrój w plasterki, wymieszaj z jabłkami.
Krok 3
Częścią listków rukoli wyłóż 4 salaterki, pozostałe posiekaj i dodaj do sałatki.
Krok 4
Sałatkę rozłóż do przygotowanych salaterek.
Krok 5
Ocet winny utrzyj z oliwą, dopraw solą i pieprzem, skrop sałatkę posyp orzechami.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej