Jesienna sałatka z groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jesienna sałatka z groszkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 pęczek

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 opakowanie

3 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Niedobrane jabłka pokrój w kostkę. i skrop sokiem z cytryny.

Krok 2

Gałązki selera pokrój w plasterki, wymieszaj z jabłkami.

Krok 3

Częścią listków rukoli wyłóż 4 salaterki, pozostałe posiekaj i dodaj do sałatki.

Krok 4

Sałatkę rozłóż do przygotowanych salaterek.

Krok 5

Ocet winny utrzyj z oliwą, dopraw solą i pieprzem, skrop sałatkę posyp orzechami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jesienna sałatka z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jesienna sałatka z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jesienna sałatka z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jesienna sałatka z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jesienna sałatka z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jesienna sałatka z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jesienna sałatka z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jesienna sałatka z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Piknikowy hot dog
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej