
Składniki
2 łyżki
1 pęczek
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
1 opakowanie
3 sztuki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Niedobrane jabłka pokrój w kostkę. i skrop sokiem z cytryny.
Krok 2
Gałązki selera pokrój w plasterki, wymieszaj z jabłkami.
Krok 3
Częścią listków rukoli wyłóż 4 salaterki, pozostałe posiekaj i dodaj do sałatki.
Krok 4
Sałatkę rozłóż do przygotowanych salaterek.
Krok 5
Ocet winny utrzyj z oliwą, dopraw solą i pieprzem, skrop sałatkę posyp orzechami.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej