
Składniki
500 gramów
2 opakowania
0.5 szklanki
1 sztuka
5 łyżek
4 łyżki
2 sztuki
1 łyżka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj sos czosnkowy - sos sałatkowy Knorr połącz z majonezem oraz jogurtem. Dodaj musztardę i wymieszaj. Groszek rozmroź a cebulę pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
Ziemniaki w mundurkach oraz jajka pokrój w jednakowej wielkości 2 cm kostkę.
Krok 3
W dużej misce połącz ziemniaki, jajka, groszek oraz cebulę. Dodaj przygotowany sos i wymieszaj. Sałatkę dopraw pieprzem i przełóż do salaterki.

Dobra rada:
Do takiej sałatki idealnie pasuje chrupiący boczek. Wędzony boczek pokrój a następnie upiecz na pergaminie w piekarniku na chrupko. Pokrusz i dodaj do sałatki.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka ziemniaczana z groszkiem
Jeśli szukasz smacznej, a zarazem niezbyt skomplikowanej w przygotowaniu przekąski, koniecznie wypróbuj przepis na sałatkę ziemniaczaną z zielonym groszkiem. W misce wymieszaj ze sobą ugotowane w mundurach ziemniaki, jajka, groszek oraz czerwoną cebulę. Całość koniecznie polej przyrządzonym uprzednio sosem – wystarczy, że czosnkowy sos sałatkowy połączysz z majonezem, jogurtem naturalnym oraz musztardą (aby otrzymać nieco pikantniejszy smak, dodaj odrobinę musztardy Dijon). Gotową sałatkę dopraw do smaku czarnym pieprzem i podawaj razem ze świeżą bagietką lub czosnkowymi grzankami. Pamiętaj, że przepis na sałatkę ziemniaczaną możesz w prosty sposób modyfikować, np. dodając do niej również inne składniki – idealnym dodatkiem do ziemniaków będzie m.in. chrupiący boczek (wędzony boczek pokrój, a następnie upiecz na chrupko). Nie zapomnij również o serze pleśniowym oraz podprażonych pestkach dyni. Pobierz listę potrzebnych składników i przygotuj pyszną sałatkę ziemniaczaną. Koniecznie według naszego przepisu. Do dzieła!