Sałatka z papryki czerwonej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z papryki czerwonej

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 kilogramy

1 kilogram

1 szklanka

10 dekagramów

5 dekagramów

15 sztuk

15 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę i cebulę kroimy w paseczki i wkładamy do słoi. Do każdego ze słoja dajemy po 1 ząbku czosnku, liść laurowy i 3 ziarenka ziela angielskiego.

Krok 2

Zalewa: 7 szklanek wody z 1 szklanką octu z cukrem i solą. zagotowujemy. Po zagotowaniu zalewamy słoje z papryką i cebulą.

Krok 3

Zakręcamy słoje i gotujemy ok. 20 minut. Następnie wyjmujemy z wody i obracamy do góry dnem. Gdy sałatka ostygnie przenosimy do spiżarki :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z papryki czerwonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z papryki czerwonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z papryki czerwonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z papryki czerwonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z papryki czerwonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z papryki czerwonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z papryki czerwonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z papryki czerwonej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej