Sałatka z papryki czerwonej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z papryki czerwonej

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 kilogramy

1 kilogram

1 szklanka

10 dekagramów

5 dekagramów

15 sztuk

15 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę i cebulę kroimy w paseczki i wkładamy do słoi. Do każdego ze słoja dajemy po 1 ząbku czosnku, liść laurowy i 3 ziarenka ziela angielskiego.

Krok 2

Zalewa: 7 szklanek wody z 1 szklanką octu z cukrem i solą. zagotowujemy. Po zagotowaniu zalewamy słoje z papryką i cebulą.

Krok 3

Zakręcamy słoje i gotujemy ok. 20 minut. Następnie wyjmujemy z wody i obracamy do góry dnem. Gdy sałatka ostygnie przenosimy do spiżarki :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z papryki czerwonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z papryki czerwonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z papryki czerwonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z papryki czerwonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z papryki czerwonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z papryki czerwonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z papryki czerwonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z papryki czerwonej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej