Sałatka z papryki czerwonej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z papryki czerwonej

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 kilogramy

1 kilogram

1 szklanka

10 dekagramów

5 dekagramów

15 sztuk

15 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę i cebulę kroimy w paseczki i wkładamy do słoi. Do każdego ze słoja dajemy po 1 ząbku czosnku, liść laurowy i 3 ziarenka ziela angielskiego.

Krok 2

Zalewa: 7 szklanek wody z 1 szklanką octu z cukrem i solą. zagotowujemy. Po zagotowaniu zalewamy słoje z papryką i cebulą.

Krok 3

Zakręcamy słoje i gotujemy ok. 20 minut. Następnie wyjmujemy z wody i obracamy do góry dnem. Gdy sałatka ostygnie przenosimy do spiżarki :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z papryki czerwonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z papryki czerwonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z papryki czerwonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z papryki czerwonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z papryki czerwonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z papryki czerwonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z papryki czerwonej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z papryki czerwonej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Mizeria z ogórków
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej