
Składniki
3 kilogramy
1 kilogram
1 szklanka
10 dekagramów
5 dekagramów
15 sztuk
15 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę i cebulę kroimy w paseczki i wkładamy do słoi. Do każdego ze słoja dajemy po 1 ząbku czosnku, liść laurowy i 3 ziarenka ziela angielskiego.
Krok 2
Zalewa: 7 szklanek wody z 1 szklanką octu z cukrem i solą. zagotowujemy. Po zagotowaniu zalewamy słoje z papryką i cebulą.
Krok 3
Zakręcamy słoje i gotujemy ok. 20 minut. Następnie wyjmujemy z wody i obracamy do góry dnem. Gdy sałatka ostygnie przenosimy do spiżarki :)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej