Sałatka z bekonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z bekonem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 opakowanie

3 łyżki

1 łyżka

1 pęczek

2 sztuki

1 kilogram

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Jak wystygną obierz, pokrój w plastry i ułóż na półmisku lub talerzu.

Krok 2

W misce wymieszaj olej z octem, musztardą i sosem sałatkowym.

Krok 3

Przygotowanym sosem polej obficie ziemniaki.

Krok 4

Rzodkiewki pokrój w ćwiartki. Selera w niewielką kostkę. Posyp nimi ziemniaki.

Krok 5

Bekon usmaż na chrupko i dodaj na wierzch sałatki. Posyp całość posiekanym koperkiem oraz grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Wrapsy z kurczakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej