Sałatka z bekonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z bekonem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

1 opakowanie

3 łyżki

1 łyżka

1 pęczek

2 sztuki

1 kilogram

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Jak wystygną obierz, pokrój w plastry i ułóż na półmisku lub talerzu.

Krok 2

W misce wymieszaj olej z octem, musztardą i sosem sałatkowym.

Krok 3

Przygotowanym sosem polej obficie ziemniaki.

Krok 4

Rzodkiewki pokrój w ćwiartki. Selera w niewielką kostkę. Posyp nimi ziemniaki.

Krok 5

Bekon usmaż na chrupko i dodaj na wierzch sałatki. Posyp całość posiekanym koperkiem oraz grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z bekonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej