
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
1 opakowanie
3 łyżki
1 łyżka
1 pęczek
2 sztuki
1 kilogram
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Jak wystygną obierz, pokrój w plastry i ułóż na półmisku lub talerzu.
Krok 2
W misce wymieszaj olej z octem, musztardą i sosem sałatkowym.
Krok 3
Przygotowanym sosem polej obficie ziemniaki.
Krok 4
Rzodkiewki pokrój w ćwiartki. Selera w niewielką kostkę. Posyp nimi ziemniaki.
Krok 5
Bekon usmaż na chrupko i dodaj na wierzch sałatki. Posyp całość posiekanym koperkiem oraz grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos Sałatkowy Paprykowo-Ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej