Żołądki w sosie cebulowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żołądki w sosie cebulowym

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

5

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

3 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żołądki oczyść i dokładnie wypłucz, osącz. Cebule obierz i posiekaj.

Krok 2

Rozgrzej patelnię z masłem i olejem, wrzuć żołądki i smaż kilka minut mieszając. Dodaj ziele angielskie i liście laurowe, wlej 3/4 szkl. gorącej wody z rozpuszczoną bulionetką i duś ok. 30 min.

Krok 3

Dorzuć cebulę, sos sojowy i kostki mini, duś aż żołądki będą miękkie. Cebula powinna się rozpaść i naturalnie zagęścić sos. Podaj z kaszą albo ziemniakami i ulubioną surówką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żołądki w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żołądki w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żołądki w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żołądki w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żołądki w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żołądki w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żołądki w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej