Żołądki w sosie cebulowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żołądki w sosie cebulowym

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

5

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

52 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

3 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żołądki oczyść i dokładnie wypłucz, osącz. Cebule obierz i posiekaj.

Krok 2

Rozgrzej patelnię z masłem i olejem, wrzuć żołądki i smaż kilka minut mieszając. Dodaj ziele angielskie i liście laurowe, wlej 3/4 szkl. gorącej wody z rozpuszczoną bulionetką i duś ok. 30 min.

Krok 3

Dorzuć cebulę, sos sojowy i kostki mini, duś aż żołądki będą miękkie. Cebula powinna się rozpaść i naturalnie zagęścić sos. Podaj z kaszą albo ziemniakami i ulubioną surówką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żołądki w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żołądki w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żołądki w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żołądki w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żołądki w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żołądki w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żołądki w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żołądki w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sos z kurczakiem i cukinią
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej