Żołądki w sosie cebulowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żołądki w sosie cebulowym

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

6

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

69 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

3 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żołądki oczyść i dokładnie wypłucz, osącz. Cebule obierz i posiekaj.

Krok 2

Rozgrzej patelnię z masłem i olejem, wrzuć żołądki i smaż kilka minut mieszając. Dodaj ziele angielskie i liście laurowe, wlej 3/4 szkl. gorącej wody z rozpuszczoną bulionetką i duś ok. 30 min.

Krok 3

Dorzuć cebulę, sos sojowy i kostki mini, duś aż żołądki będą miękkie. Cebula powinna się rozpaść i naturalnie zagęścić sos. Podaj z kaszą albo ziemniakami i ulubioną surówką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żołądki w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żołądki w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żołądki w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żołądki w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żołądki w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żołądki w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żołądki w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żołądki w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej