
Składniki
2 łyżki
0.5 łyżeczki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
10 dekagramów
8 łyżek
1 łyżka
2 sztuki
4 sztuki
1 łyżka
4 sztuki
12 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oddziel mięso z udek i zmiksuj z ugotowanymi krewetkami.
Krok 2
Trzy cebule posiekaj, czosnek zmiażdż i dodaj wraz z kolendrą, jajkiem i sosem rybnym do mięsa. Dopraw solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Kawałki chleba dokładnie posmaruj pastą z obu stron i obtocz w ziarnach sezamowych.
Krok 4
Pokrój je w niewielkie prostokąty i smaż partiami na głębokim rozgrzanym oleju przez około 4 minut.
Krok 5
Osącz na papierowym ręczniku, ozdób pozostałą cebulą.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej