
Składniki
2 łyżki
0.5 łyżeczki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
10 dekagramów
8 łyżek
1 łyżka
2 sztuki
4 sztuki
1 łyżka
4 sztuki
12 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oddziel mięso z udek i zmiksuj z ugotowanymi krewetkami.
Krok 2
Trzy cebule posiekaj, czosnek zmiażdż i dodaj wraz z kolendrą, jajkiem i sosem rybnym do mięsa. Dopraw solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Kawałki chleba dokładnie posmaruj pastą z obu stron i obtocz w ziarnach sezamowych.
Krok 4
Pokrój je w niewielkie prostokąty i smaż partiami na głębokim rozgrzanym oleju przez około 4 minut.
Krok 5
Osącz na papierowym ręczniku, ozdób pozostałą cebulą.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej