Tosty z krewetkami i kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tosty z krewetkami i kurczakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

10 dekagramów

8 łyżek

1 łyżka

2 sztuki

4 sztuki

1 łyżka

4 sztuki

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oddziel mięso z udek i zmiksuj z ugotowanymi krewetkami.

Krok 2

Trzy cebule posiekaj, czosnek zmiażdż i dodaj wraz z kolendrą, jajkiem i sosem rybnym do mięsa. Dopraw solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Kawałki chleba dokładnie posmaruj pastą z obu stron i obtocz w ziarnach sezamowych.

Krok 4

Pokrój je w niewielkie prostokąty i smaż partiami na głębokim rozgrzanym oleju przez około 4 minut.

Krok 5

Osącz na papierowym ręczniku, ozdób pozostałą cebulą.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tosty z krewetkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tosty z krewetkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tosty z krewetkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tosty z krewetkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tosty z krewetkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tosty z krewetkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tosty z krewetkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tosty z krewetkami i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej