Conchiglie z kurczakiem i serem pleśniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Conchiglie z kurczakiem i serem pleśniowym

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
13 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Duże muszle makaronowe można nie tylko polewać sosem, ale też nadziewać i zapiekać.

Krok 2

Conchiglie z kurczakiem i serem pleśniowym wyjątkowo ładnie prezentują się na talerzu!

Krok 3

Zagotuj 2 litry wody, wrzuć kostki bulionowe, gotuj minutę, mieszając. Wrzuć makaron,

Krok 4

ugotuj al dente, mieszając od czasu do czasu, aby się nie posklejał. Zahartuj pod zimną

Krok 5

wodą (możesz wymieszać z odrobiną oliwy). Zrób sos: roztop masło na patelni, zmniejsz

Krok 6

ogień, włóż seler, smaż, aż będzie miękki. Zdejmij z ognia, wymieszaj z mascarpone.

Krok 7

Przełóż do metalowej miski z roztartym serem pleśniowym, wymieszaj, dodając orzechy.

Krok 8

Miskę z sosem serowym ustaw nad parą, podgrzewaj, mieszając, aby sos pozostawał

Krok 9

ciepły w czasie, gdy ty będziesz smażyć kurczaka na oliwie i mieszać go z makaronem.

Krok 10

Na ogrzane talerze przełóż porcje conchiglii i mięsa, polej ciepłym sosem, posyp

Krok 11

parmezanem i udekoruj bazylią.

Pascal Pascal

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Conchiglie z kurczakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Conchiglie z kurczakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Conchiglie z kurczakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Conchiglie z kurczakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Conchiglie z kurczakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Conchiglie z kurczakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Conchiglie z kurczakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Conchiglie z kurczakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Zupa zacierkowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej