Conchiglie z kurczakiem i serem pleśniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Conchiglie z kurczakiem i serem pleśniowym

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

13 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Duże muszle makaronowe można nie tylko polewać sosem, ale też nadziewać i zapiekać.

Krok 2

Conchiglie z kurczakiem i serem pleśniowym wyjątkowo ładnie prezentują się na talerzu!

Krok 3

Zagotuj 2 litry wody, wrzuć kostki bulionowe, gotuj minutę, mieszając. Wrzuć makaron,

Krok 4

ugotuj al dente, mieszając od czasu do czasu, aby się nie posklejał. Zahartuj pod zimną

Krok 5

wodą (możesz wymieszać z odrobiną oliwy). Zrób sos: roztop masło na patelni, zmniejsz

Krok 6

ogień, włóż seler, smaż, aż będzie miękki. Zdejmij z ognia, wymieszaj z mascarpone.

Krok 7

Przełóż do metalowej miski z roztartym serem pleśniowym, wymieszaj, dodając orzechy.

Krok 8

Miskę z sosem serowym ustaw nad parą, podgrzewaj, mieszając, aby sos pozostawał

Krok 9

ciepły w czasie, gdy ty będziesz smażyć kurczaka na oliwie i mieszać go z makaronem.

Krok 10

Na ogrzane talerze przełóż porcje conchiglii i mięsa, polej ciepłym sosem, posyp

Krok 11

parmezanem i udekoruj bazylią.

Pascal Pascal

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Conchiglie z kurczakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Conchiglie z kurczakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Conchiglie z kurczakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Conchiglie z kurczakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Conchiglie z kurczakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Conchiglie z kurczakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Conchiglie z kurczakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kwaśnica
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej