Conchiglie z kurczakiem i serem pleśniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Conchiglie z kurczakiem i serem pleśniowym

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
13 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Duże muszle makaronowe można nie tylko polewać sosem, ale też nadziewać i zapiekać.

Krok 2

Conchiglie z kurczakiem i serem pleśniowym wyjątkowo ładnie prezentują się na talerzu!

Krok 3

Zagotuj 2 litry wody, wrzuć kostki bulionowe, gotuj minutę, mieszając. Wrzuć makaron,

Krok 4

ugotuj al dente, mieszając od czasu do czasu, aby się nie posklejał. Zahartuj pod zimną

Krok 5

wodą (możesz wymieszać z odrobiną oliwy). Zrób sos: roztop masło na patelni, zmniejsz

Krok 6

ogień, włóż seler, smaż, aż będzie miękki. Zdejmij z ognia, wymieszaj z mascarpone.

Krok 7

Przełóż do metalowej miski z roztartym serem pleśniowym, wymieszaj, dodając orzechy.

Krok 8

Miskę z sosem serowym ustaw nad parą, podgrzewaj, mieszając, aby sos pozostawał

Krok 9

ciepły w czasie, gdy ty będziesz smażyć kurczaka na oliwie i mieszać go z makaronem.

Krok 10

Na ogrzane talerze przełóż porcje conchiglii i mięsa, polej ciepłym sosem, posyp

Krok 11

parmezanem i udekoruj bazylią.

Pascal Pascal

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Conchiglie z kurczakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Conchiglie z kurczakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Conchiglie z kurczakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Conchiglie z kurczakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Conchiglie z kurczakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Conchiglie z kurczakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Conchiglie z kurczakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Conchiglie z kurczakiem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej