Sałatka brokułowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka brokułowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

15 dekagramów

50 dekagramów

1 łyżeczka

2 łyżki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły opłukaj i namocz na chwilę w wodzie z octem. Następnie ugotuj je w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Podziel na różyczki.

Krok 2

Cytryny sparz i obierz ze skórki, pokrój w półplasterki i usuń pestki.

Krok 3

Śmietankę ubij z cukrem i dodaj do brokułów i cytryny. Dopraw do smaku. Sałatkę podawaj posypaną papryką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka brokułowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka brokułowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka brokułowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka brokułowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka brokułowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka brokułowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka brokułowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka brokułowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej