
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
15 dekagramów
50 dekagramów
1 łyżeczka
2 łyżki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuły opłukaj i namocz na chwilę w wodzie z octem. Następnie ugotuj je w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Podziel na różyczki.
Krok 2
Cytryny sparz i obierz ze skórki, pokrój w półplasterki i usuń pestki.
Krok 3
Śmietankę ubij z cukrem i dodaj do brokułów i cytryny. Dopraw do smaku. Sałatkę podawaj posypaną papryką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej