
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
15 dekagramów
50 dekagramów
1 łyżeczka
2 łyżki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuły opłukaj i namocz na chwilę w wodzie z octem. Następnie ugotuj je w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Podziel na różyczki.
Krok 2
Cytryny sparz i obierz ze skórki, pokrój w półplasterki i usuń pestki.
Krok 3
Śmietankę ubij z cukrem i dodaj do brokułów i cytryny. Dopraw do smaku. Sałatkę podawaj posypaną papryką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej