Cykoria zapiekana z mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cykoria zapiekana z mięsem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

500 gramów

200 mililitrów

150 gramów

3 łyżki

6 plastrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cykorie przekrój wzdłuż na pół, odetnij dolne części i wyjmij wewnętrzne liście. Gotuj na parze 15 minut.

Krok 2

Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 3

Połącz go z mielonym mięsem i wyrób dokładnie rękami. podziel na 4 porcje.

Krok 4

Między dwoma połówkami cykorii włóż mięso.

Krok 5

Do śmietany dodaj mąkę ziemniaczaną wymieszaną z odrobiną wody. Dopraw pieprzem i delikatnie solą. Gotuj aż zgęstnieje, dopraw gałką muszkatołową.

Krok 6

Owiń szynką i włóż do naczynia żaroodpornego, wlej sos i posyp serem. Piecz w temperaturze 200 stopni przez 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cykoria zapiekana z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cykoria zapiekana z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cykoria zapiekana z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cykoria zapiekana z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cykoria zapiekana z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cykoria zapiekana z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cykoria zapiekana z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cykoria zapiekana z mięsem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa z cukinią
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej