Cykoria zapiekana z mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Cykoria zapiekana z mięsem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

500 gramów

200 mililitrów

150 gramów

3 łyżki

6 plastrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cykorie przekrój wzdłuż na pół, odetnij dolne części i wyjmij wewnętrzne liście. Gotuj na parze 15 minut.

Krok 2

Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 3

Połącz go z mielonym mięsem i wyrób dokładnie rękami. podziel na 4 porcje.

Krok 4

Między dwoma połówkami cykorii włóż mięso.

Krok 5

Do śmietany dodaj mąkę ziemniaczaną wymieszaną z odrobiną wody. Dopraw pieprzem i delikatnie solą. Gotuj aż zgęstnieje, dopraw gałką muszkatołową.

Krok 6

Owiń szynką i włóż do naczynia żaroodpornego, wlej sos i posyp serem. Piecz w temperaturze 200 stopni przez 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cykoria zapiekana z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cykoria zapiekana z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cykoria zapiekana z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cykoria zapiekana z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cykoria zapiekana z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cykoria zapiekana z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cykoria zapiekana z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kociołek węgierski
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej