Cykoria zapiekana z mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cykoria zapiekana z mięsem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

500 gramów

200 mililitrów

150 gramów

3 łyżki

6 plastrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cykorie przekrój wzdłuż na pół, odetnij dolne części i wyjmij wewnętrzne liście. Gotuj na parze 15 minut.

Krok 2

Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z wodą, zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Krok 3

Połącz go z mielonym mięsem i wyrób dokładnie rękami. podziel na 4 porcje.

Krok 4

Między dwoma połówkami cykorii włóż mięso.

Krok 5

Do śmietany dodaj mąkę ziemniaczaną wymieszaną z odrobiną wody. Dopraw pieprzem i delikatnie solą. Gotuj aż zgęstnieje, dopraw gałką muszkatołową.

Krok 6

Owiń szynką i włóż do naczynia żaroodpornego, wlej sos i posyp serem. Piecz w temperaturze 200 stopni przez 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cykoria zapiekana z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cykoria zapiekana z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cykoria zapiekana z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cykoria zapiekana z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cykoria zapiekana z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cykoria zapiekana z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cykoria zapiekana z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cykoria zapiekana z mięsem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
17 osób ogląda przepis:
Udka z kurczaka pieczone
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej