Pasta czeska z ogórkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta czeska z ogórkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

4 łyżki

1 szczypta

4 sztuki

1 łyżka

3 sztuki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo i obierz.

Krok 2

Pokrój cebulę, białka i ogórki.

Krok 3

Żółtka utrzyj z majonezem, śmietaną, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

Krok 4

Sos wymieszaj z białkami, ogórkami i cebulą. Schłódź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta czeska z ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta czeska z ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta czeska z ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta czeska z ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta czeska z ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta czeska z ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta czeska z ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta czeska z ogórkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej