Pasta czeska z ogórkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasta czeska z ogórkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

4 łyżki

1 szczypta

4 sztuki

1 łyżka

3 sztuki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo i obierz.

Krok 2

Pokrój cebulę, białka i ogórki.

Krok 3

Żółtka utrzyj z majonezem, śmietaną, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

Krok 4

Sos wymieszaj z białkami, ogórkami i cebulą. Schłódź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta czeska z ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta czeska z ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta czeska z ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta czeska z ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta czeska z ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta czeska z ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta czeska z ogórkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta czeska z ogórkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
259 osób ogląda przepis:
Śledzie pod pierzynką
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej