Makaron z tofu i świeżymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z tofu i świeżymi pomidorami

Autor: Sylwia Frączek

ratingratingratingratingrating

30

21 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

95 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

5 sztuk

2 łyżki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

180 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie. Dodaj pokrojone pomidory, pomieszaj i smaż na małym ogniu kilka minut. Następnie dodaj chochlę wody spod makaronu, przyprawy i cukier. Gotuj tak długo, aż sos stanie się odpowiednio gęsty.

Krok 2

Tofu rozgnieć widelcem, dodaj oliwę, sos sojowy i przyprawy, a następnie usmaż na złoto.

Krok 3

Do sosu dodaj tofu i wymieszaj.

Krok 4

Ugotowany al dente makaron połącz z sosem.

Krok 5

Jeśli chcesz, na koniec oprósz startym serem lub płatkami drożdżowymi i dodaj świeże zioła.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z tofu i świeżymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z tofu i świeżymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z tofu i świeżymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z tofu i świeżymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z tofu i świeżymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z tofu i świeżymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z tofu i świeżymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z tofu i świeżymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Chilli sin carne
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej