Makaron z tofu i świeżymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z tofu i świeżymi pomidorami

Autor: Sylwia Frączek

ratingratingratingratingrating

96

heart
28 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

68 osób wydrukowało

Pobierz pdf

171 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

5 sztuk

2 łyżki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

180 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie. Dodaj pokrojone pomidory, pomieszaj i smaż na małym ogniu kilka minut. Następnie dodaj chochlę wody spod makaronu, przyprawy i cukier. Gotuj tak długo, aż sos stanie się odpowiednio gęsty.

Krok 2

Tofu rozgnieć widelcem, dodaj oliwę, sos sojowy i przyprawy, a następnie usmaż na złoto.

Krok 3

Do sosu dodaj tofu i wymieszaj.

Krok 4

Ugotowany al dente makaron połącz z sosem.

Krok 5

Jeśli chcesz, na koniec oprósz startym serem lub płatkami drożdżowymi i dodaj świeże zioła.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z tofu i świeżymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z tofu i świeżymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z tofu i świeżymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z tofu i świeżymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z tofu i świeżymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z tofu i świeżymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z tofu i świeżymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z tofu i świeżymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej