Makaron z tofu i świeżymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z tofu i świeżymi pomidorami

Autor: Sylwia Frączek

ratingratingratingratingrating

86

heart
26 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

63 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

157 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

5 sztuk

2 łyżki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

180 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie. Dodaj pokrojone pomidory, pomieszaj i smaż na małym ogniu kilka minut. Następnie dodaj chochlę wody spod makaronu, przyprawy i cukier. Gotuj tak długo, aż sos stanie się odpowiednio gęsty.

Krok 2

Tofu rozgnieć widelcem, dodaj oliwę, sos sojowy i przyprawy, a następnie usmaż na złoto.

Krok 3

Do sosu dodaj tofu i wymieszaj.

Krok 4

Ugotowany al dente makaron połącz z sosem.

Krok 5

Jeśli chcesz, na koniec oprósz startym serem lub płatkami drożdżowymi i dodaj świeże zioła.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z tofu i świeżymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z tofu i świeżymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z tofu i świeżymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z tofu i świeżymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z tofu i świeżymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z tofu i świeżymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z tofu i świeżymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z tofu i świeżymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej