
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
0.5 pęczka
2 sztuki
3 łyżki
3 łyżki
1 opakowanie
250 gramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Twaróg z sosem sojowym i majonezem utrzyj na gładką masę.
Krok 2
Osącz ananas, wraz z papryką i dymką drobno pokrój.
Krok 3
Migdały zrumień na rozgrzanej patelni, połowę wymieszaj z serem, twarogiem i dymką.
Krok 4
Przełóż do salaterki, przykryj i wstaw na 2 godziny do lodówki. Przede podaniem przybierz natką pietruszki. Posyp pozostałymi migdałami.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej