Przekąskowa pasta ananasowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przekąskowa pasta ananasowa

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

0.5 pęczka

2 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

1 opakowanie

250 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Twaróg z sosem sojowym i majonezem utrzyj na gładką masę.

Krok 2

Osącz ananas, wraz z papryką i dymką drobno pokrój.

Krok 3

Migdały zrumień na rozgrzanej patelni, połowę wymieszaj z serem, twarogiem i dymką.

Krok 4

Przełóż do salaterki, przykryj i wstaw na 2 godziny do lodówki. Przede podaniem przybierz natką pietruszki. Posyp pozostałymi migdałami.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przekąskowa pasta ananasowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przekąskowa pasta ananasowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przekąskowa pasta ananasowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przekąskowa pasta ananasowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przekąskowa pasta ananasowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przekąskowa pasta ananasowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przekąskowa pasta ananasowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przekąskowa pasta ananasowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej