Przekąskowa pasta ananasowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przekąskowa pasta ananasowa

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

250 gramów

250 gramów

1 sztuka

2 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

1 łyżka

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Twaróg z sosem sojowym i majonezem utrzyj na gładką masę.

Krok 2

Osącz ananas, wraz z papryką i dymką drobno pokrój.

Krok 3

Migdały zrumień na rozgrzanej patelni, połowę wymieszaj z serem, twarogiem i dymką.

Krok 4

Przełóż do salaterki, przykryj i wstaw na 2 godziny do lodówki. Przede podaniem przybierz natką pietruszki. Posyp pozostałymi migdałami.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przekąskowa pasta ananasowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przekąskowa pasta ananasowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przekąskowa pasta ananasowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przekąskowa pasta ananasowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przekąskowa pasta ananasowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przekąskowa pasta ananasowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przekąskowa pasta ananasowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przekąskowa pasta ananasowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej