Przekąskowa pasta ananasowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przekąskowa pasta ananasowa

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

0.5 pęczka

2 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

1 opakowanie

250 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Twaróg z sosem sojowym i majonezem utrzyj na gładką masę.

Krok 2

Osącz ananas, wraz z papryką i dymką drobno pokrój.

Krok 3

Migdały zrumień na rozgrzanej patelni, połowę wymieszaj z serem, twarogiem i dymką.

Krok 4

Przełóż do salaterki, przykryj i wstaw na 2 godziny do lodówki. Przede podaniem przybierz natką pietruszki. Posyp pozostałymi migdałami.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przekąskowa pasta ananasowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przekąskowa pasta ananasowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przekąskowa pasta ananasowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przekąskowa pasta ananasowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przekąskowa pasta ananasowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przekąskowa pasta ananasowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przekąskowa pasta ananasowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przekąskowa pasta ananasowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Tosty z serem i szynką
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej