Przekąskowa pasta ananasowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przekąskowa pasta ananasowa

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

0.5 pęczka

2 sztuki

3 łyżki

3 łyżki

1 opakowanie

250 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Twaróg z sosem sojowym i majonezem utrzyj na gładką masę.

Krok 2

Osącz ananas, wraz z papryką i dymką drobno pokrój.

Krok 3

Migdały zrumień na rozgrzanej patelni, połowę wymieszaj z serem, twarogiem i dymką.

Krok 4

Przełóż do salaterki, przykryj i wstaw na 2 godziny do lodówki. Przede podaniem przybierz natką pietruszki. Posyp pozostałymi migdałami.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przekąskowa pasta ananasowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przekąskowa pasta ananasowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przekąskowa pasta ananasowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przekąskowa pasta ananasowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przekąskowa pasta ananasowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przekąskowa pasta ananasowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przekąskowa pasta ananasowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przekąskowa pasta ananasowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej