Makaron z sosem z tuńczyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z sosem z tuńczyka

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 pęczek

2 łyżki

1 sztuka

400 gramów

null

null

2 opakowania

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew i cebulę obierz, umyj i pokrój w drobną kostkę.

Krok 3

Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, dodaj marchewkę i przesmaż. Dodaj koncentrat i wlej rosół. Całość przykryj i duś ok. 10 minut. Przypraw pieprzem do smaku.

Krok 4

Tuńczyka wyjmij z puszki i podziel widelcem na mniejsze kawałki, dodaj łyżkę kaparów.

Krok 5

Natkę pietruszki umyj i drobno posiekaj. Makaron ugotuj al dente z dodatkiem 1 łyżki oliwy. Wyłóż makaron, polej sosem i posyp natką pietruszki.

Krok 2

Zagotuj 2 szklanki wody i rozprowadź w niej Rosół z kury Knorr.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z sosem z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z sosem z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z sosem z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z sosem z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z sosem z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z sosem z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z sosem z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z sosem z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej