Makaron z sosem z tuńczyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z sosem z tuńczyka

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

1 sztuka

400 gramów

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

1 pęczek

1 łyżeczka

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew i cebulę obierz, umyj i pokrój w drobną kostkę.

Krok 3

Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę, dodaj marchewkę i przesmaż. Dodaj koncentrat i wlej rosół. Całość przykryj i duś ok. 10 minut. Przypraw pieprzem do smaku.

Krok 4

Tuńczyka wyjmij z puszki i podziel widelcem na mniejsze kawałki, dodaj łyżkę kaparów.

Krok 5

Natkę pietruszki umyj i drobno posiekaj. Makaron ugotuj al dente z dodatkiem 1 łyżki oliwy. Wyłóż makaron, polej sosem i posyp natką pietruszki.

Krok 2

Zagotuj 2 szklanki wody i rozprowadź w niej Rosół z kury Knorr.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z sosem z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z sosem z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z sosem z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z sosem z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z sosem z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z sosem z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z sosem z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z sosem z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej