Orecchiette po włosku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orecchiette po włosku

Autor: Kamila Kolbuch

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 słoik

250 gramów

20 sztuk

1 sztuka

2 łyżeczki

1 opakowanie

2 łyżeczki

500 mililitrów

1 opakowanie

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki myjemy i kroimy w plastry. Oliwki kroimy w plastry. Karczochy odsączamy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. W garnku rozgrzewamy oliwę, podsmażamy cebulę i pokrojone warzywa. Doprawiamy solą i pieprz, dodajemy przyprawy - do lasagne, czosnek z ziołami i cukier. Całość zalewamy passatą i gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 25 minut.

Krok 2

W tym czasie wstawiamy wodę na makaron orecchiette. Wrzącą wodę solimy i wsypujemy zawartość opakowania do garnka. Gotujemy al dente. Odcedzamy makaron i łączymy z gorącym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orecchiette po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orecchiette po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orecchiette po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orecchiette po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orecchiette po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orecchiette po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orecchiette po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orecchiette po włosku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.

Czytaj więcej