Penne ze szpinakiem i fetą - serem: makaron | Przepisy.pl pixel

Penne ze szpinakiem i fetą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
230 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

71 osób wydrukowało

Pobierz pdf

115 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

300 gramów

400 gramów

100 gramów

50 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso usmaż na rozgrzanej oliwie – smaż do momentu odparowania wody.

Krok 2

Dodaj na patelnię pomidory oraz żeby sos miał ziołowy smak i idealną konsystencję Fix Knorr. Sos gotuj na wolnym ogniu 8 minut. Na koniec dodaj pokrojone grubo liście szpinaku i wymieszaj.

Krok 3

Makaron ugotuj al dente i odcedź. Ser feta pokrusz.

Krok 4

Gorący makaron wyłóż na talerze, polej przygotowanym pomidorowym sosem i posyp serem feta. Udekoruj listkami ziół.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast pomidorów z puszki możesz dodać domowy przecier pomidorowy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne ze szpinakiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne ze szpinakiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne ze szpinakiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne ze szpinakiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne ze szpinakiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne ze szpinakiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne ze szpinakiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne ze szpinakiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szpinak z papryką
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Penne ze szpinakiem i fetąPenne ze szpinakiem i fetą

Mięso usmaż na rozgrzanej oliwie – smaż do momentu odparowania wody.