
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
300 gramów
400 gramów
100 gramów
50 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso usmaż na rozgrzanej oliwie – smaż do momentu odparowania wody.
Krok 2
Dodaj na patelnię pomidory oraz żeby sos miał ziołowy smak i idealną konsystencję Fix Knorr. Sos gotuj na wolnym ogniu 8 minut. Na koniec dodaj pokrojone grubo liście szpinaku i wymieszaj.
Krok 3
Makaron ugotuj al dente i odcedź. Ser feta pokrusz.
Krok 4
Gorący makaron wyłóż na talerze, polej przygotowanym pomidorowym sosem i posyp serem feta. Udekoruj listkami ziół.

Dobra rada:
Zamiast pomidorów z puszki możesz dodać domowy przecier pomidorowy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Penne ze szpinakiem i fetą
Mięso usmaż na rozgrzanej oliwie – smaż do momentu odparowania wody.