
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
300 gramów
400 gramów
100 gramów
50 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso usmaż na rozgrzanej oliwie – smaż do momentu odparowania wody.
Krok 2
Dodaj na patelnię pomidory oraz żeby sos miał ziołowy smak i idealną konsystencję Fix Knorr. Sos gotuj na wolnym ogniu 8 minut. Na koniec dodaj pokrojone grubo liście szpinaku i wymieszaj.
Krok 3
Makaron ugotuj al dente i odcedź. Ser feta pokrusz.
Krok 4
Gorący makaron wyłóż na talerze, polej przygotowanym pomidorowym sosem i posyp serem feta. Udekoruj listkami ziół.

Dobra rada:
Zamiast pomidorów z puszki możesz dodać domowy przecier pomidorowy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Penne ze szpinakiem i fetą
Mięso usmaż na rozgrzanej oliwie – smaż do momentu odparowania wody.