Penne ze szpinakiem i fetą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

160 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

52 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

80 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

300 gramów

400 gramów

100 gramów

50 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso usmaż na rozgrzanej oliwie – smaż do momentu odparowania wody.

Krok 2

Dodaj na patelnię pomidory oraz żeby sos miał ziołowy smak i idealną konsystencję Fix Knorr. Sos gotuj na wolnym ogniu 8 minut. Na koniec dodaj pokrojone grubo liście szpinaku i wymieszaj.

Krok 3

Makaron ugotuj al dente i odcedź. Ser feta pokrusz.

Krok 4

Gorący makaron wyłóż na talerze, polej przygotowanym pomidorowym sosem i posyp serem feta. Udekoruj listkami ziół.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast pomidorów z puszki możesz dodać domowy przecier pomidorowy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne ze szpinakiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne ze szpinakiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne ze szpinakiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne ze szpinakiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne ze szpinakiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne ze szpinakiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne ze szpinakiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej