Penne ze szpinakiem i fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne ze szpinakiem i fetą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

181 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

56 osób wydrukowało

Pobierz pdf

85 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

300 gramów

400 gramów

100 gramów

50 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso usmaż na rozgrzanej oliwie – smaż do momentu odparowania wody.

Krok 2

Dodaj na patelnię pomidory oraz żeby sos miał ziołowy smak i idealną konsystencję Fix Knorr. Sos gotuj na wolnym ogniu 8 minut. Na koniec dodaj pokrojone grubo liście szpinaku i wymieszaj.

Krok 3

Makaron ugotuj al dente i odcedź. Ser feta pokrusz.

Krok 4

Gorący makaron wyłóż na talerze, polej przygotowanym pomidorowym sosem i posyp serem feta. Udekoruj listkami ziół.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast pomidorów z puszki możesz dodać domowy przecier pomidorowy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne ze szpinakiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne ze szpinakiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne ze szpinakiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne ze szpinakiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne ze szpinakiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne ze szpinakiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne ze szpinakiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne ze szpinakiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej