
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
300 gramów
400 gramów
100 gramów
50 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso usmaż na rozgrzanej oliwie – smaż do momentu odparowania wody.
Krok 2
Dodaj na patelnię pomidory oraz żeby sos miał ziołowy smak i idealną konsystencję Fix Knorr. Sos gotuj na wolnym ogniu 8 minut. Na koniec dodaj pokrojone grubo liście szpinaku i wymieszaj.
Krok 3
Makaron ugotuj al dente i odcedź. Ser feta pokrusz.
Krok 4
Gorący makaron wyłóż na talerze, polej przygotowanym pomidorowym sosem i posyp serem feta. Udekoruj listkami ziół.

Dobra rada:
Zamiast pomidorów z puszki możesz dodać domowy przecier pomidorowy.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Penne ze szpinakiem i fetą
Mięso usmaż na rozgrzanej oliwie – smaż do momentu odparowania wody.