Penne ze szpinakiem i fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne ze szpinakiem i fetą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

187 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

95 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

300 gramów

400 gramów

100 gramów

50 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso usmaż na rozgrzanej oliwie – smaż do momentu odparowania wody.

Krok 2

Dodaj na patelnię pomidory oraz żeby sos miał ziołowy smak i idealną konsystencję Fix Knorr. Sos gotuj na wolnym ogniu 8 minut. Na koniec dodaj pokrojone grubo liście szpinaku i wymieszaj.

Krok 3

Makaron ugotuj al dente i odcedź. Ser feta pokrusz.

Krok 4

Gorący makaron wyłóż na talerze, polej przygotowanym pomidorowym sosem i posyp serem feta. Udekoruj listkami ziół.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast pomidorów z puszki możesz dodać domowy przecier pomidorowy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne ze szpinakiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne ze szpinakiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne ze szpinakiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne ze szpinakiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne ze szpinakiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne ze szpinakiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne ze szpinakiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne ze szpinakiem i fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej