Makaronowa sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaronowa sałatka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
24 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

50 gramów

2 sztuki

100 gramów

3 łyżki

1 sztuka

200 gramów

100 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente, schłodź w zimnej wodzie i po przecedzeniu skrop olejem.

Krok 4

Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody a następnie z majonezem i musztardą. wymieszaj warzywa i makaron z sosem.

Krok 5

Pokrój drobno szynkę i posyp nią sałatkę. Podawaj.

Krok 2

Kalafiora podziel na różyczki, a selera oraz marchew pokrój w kostkę.

Krok 3

Warzywa ugotuj w osolonej wodzie, po czym ostudź i wymieszaj z makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaronowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaronowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaronowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaronowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaronowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaronowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaronowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaronowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej