
Składniki
2 łyżki
50 gramów
2 sztuki
100 gramów
3 łyżki
1 sztuka
200 gramów
100 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente, schłodź w zimnej wodzie i po przecedzeniu skrop olejem.
Krok 4
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody a następnie z majonezem i musztardą. wymieszaj warzywa i makaron z sosem.
Krok 5
Pokrój drobno szynkę i posyp nią sałatkę. Podawaj.
Krok 2
Kalafiora podziel na różyczki, a selera oraz marchew pokrój w kostkę.
Krok 3
Warzywa ugotuj w osolonej wodzie, po czym ostudź i wymieszaj z makaronem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej