
Składniki
2 łyżki
50 gramów
2 sztuki
100 gramów
3 łyżki
1 sztuka
200 gramów
100 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente, schłodź w zimnej wodzie i po przecedzeniu skrop olejem.
Krok 4
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody a następnie z majonezem i musztardą. wymieszaj warzywa i makaron z sosem.
Krok 5
Pokrój drobno szynkę i posyp nią sałatkę. Podawaj.
Krok 2
Kalafiora podziel na różyczki, a selera oraz marchew pokrój w kostkę.
Krok 3
Warzywa ugotuj w osolonej wodzie, po czym ostudź i wymieszaj z makaronem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej