Makaronowa sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaronowa sałatka

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
24 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

50 gramów

2 sztuki

100 gramów

3 łyżki

1 sztuka

200 gramów

100 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente, schłodź w zimnej wodzie i po przecedzeniu skrop olejem.

Krok 4

Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody a następnie z majonezem i musztardą. wymieszaj warzywa i makaron z sosem.

Krok 5

Pokrój drobno szynkę i posyp nią sałatkę. Podawaj.

Krok 2

Kalafiora podziel na różyczki, a selera oraz marchew pokrój w kostkę.

Krok 3

Warzywa ugotuj w osolonej wodzie, po czym ostudź i wymieszaj z makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaronowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaronowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaronowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaronowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaronowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaronowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaronowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaronowa sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Dorsz w cieście
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej