
Składniki
2 łyżki
50 gramów
2 sztuki
100 gramów
3 łyżki
1 sztuka
200 gramów
100 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente, schłodź w zimnej wodzie i po przecedzeniu skrop olejem.
Krok 4
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody a następnie z majonezem i musztardą. wymieszaj warzywa i makaron z sosem.
Krok 5
Pokrój drobno szynkę i posyp nią sałatkę. Podawaj.
Krok 2
Kalafiora podziel na różyczki, a selera oraz marchew pokrój w kostkę.
Krok 3
Warzywa ugotuj w osolonej wodzie, po czym ostudź i wymieszaj z makaronem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej