
Składniki
1 sztuka
50 mililitrów
null szczypt
150 mililitrów
2 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
0.5 kilograma
1 sztuka
20 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak rozmroź, odsącz z nadmiaru soku i pokrój.
Krok 3
Na rozgrzanym maśle* zeszklij cebulę, dodaj szynkę i po chwili smażenia wrzuć szpinak. Smaż kilka minut, dopraw skruszoną Mini kostką Czosnek Knorr oraz gałką muszkatołową.
Krok 4
Wymieszaj śmietanę, serek topiony, mleko oraz żółtko jajek. Wszystko zmiksuj do uzyskania jednolitej konsystencji.
Krok 5
Przełóż zapiekankę do naczynia żaroodpornego i zalej sosem. Możesz ją posypać żółtym serem. *Nie wolno dopuścic do spalenia masła, gdyż potrawa jest wówczas niesmaczna i niezdrowa.
Krok 2
Szynkę pokrój w paski, cebulę posiekaj.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej