
Składniki
1 sztuka
50 mililitrów
null szczypt
150 mililitrów
2 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
0.5 kilograma
1 sztuka
20 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak rozmroź, odsącz z nadmiaru soku i pokrój.
Krok 3
Na rozgrzanym maśle* zeszklij cebulę, dodaj szynkę i po chwili smażenia wrzuć szpinak. Smaż kilka minut, dopraw skruszoną Mini kostką Czosnek Knorr oraz gałką muszkatołową.
Krok 4
Wymieszaj śmietanę, serek topiony, mleko oraz żółtko jajek. Wszystko zmiksuj do uzyskania jednolitej konsystencji.
Krok 5
Przełóż zapiekankę do naczynia żaroodpornego i zalej sosem. Możesz ją posypać żółtym serem. *Nie wolno dopuścic do spalenia masła, gdyż potrawa jest wówczas niesmaczna i niezdrowa.
Krok 2
Szynkę pokrój w paski, cebulę posiekaj.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej