Ruletki włoskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ruletki włoskie

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

16 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zamiast smażyć kurczaka, możesz użyć resztek kurczaka z rożna lub kawałków kurczaka wędzonego. Niezła byłaby też zwinięta w cienki rulonik szynka parmeńska.

Krok 2

Tosty okrój ze skórki, cienko je rozwałkuj. Mięso pokrój w paski nie dłuższe, niż bok tostu i obsmaż na łyżce oliwy. Oliwki i pomidory zmiksuj z resztą oliwy, powstałą pastą posmaruj tosty i przyklej do nich listki szałwii. Posmaruj resztą pasty pomidorowej, na brzegu ułóż kawałek piersi kurczaka. Zwiń w ruloniki (jak sushi maki), posmaruj masłem i wyturlaj w ziołach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ruletki włoskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ruletki włoskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ruletki włoskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ruletki włoskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ruletki włoskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ruletki włoskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ruletki włoskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ruletki włoskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej