Ruletki włoskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ruletki włoskie

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zamiast smażyć kurczaka, możesz użyć resztek kurczaka z rożna lub kawałków kurczaka wędzonego. Niezła byłaby też zwinięta w cienki rulonik szynka parmeńska.

Krok 2

Tosty okrój ze skórki, cienko je rozwałkuj. Mięso pokrój w paski nie dłuższe, niż bok tostu i obsmaż na łyżce oliwy. Oliwki i pomidory zmiksuj z resztą oliwy, powstałą pastą posmaruj tosty i przyklej do nich listki szałwii. Posmaruj resztą pasty pomidorowej, na brzegu ułóż kawałek piersi kurczaka. Zwiń w ruloniki (jak sushi maki), posmaruj masłem i wyturlaj w ziołach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ruletki włoskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ruletki włoskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ruletki włoskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ruletki włoskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ruletki włoskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ruletki włoskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ruletki włoskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ruletki włoskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
36 osób ogląda przepis:
Chleb piknikowy
czas przygotowania
75 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej