Duszone ziemniaki z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone ziemniaki z warzywami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

0.5 pęczka

null

null

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Ziemniaki pokrój na 4 części. Marchew, rzepę i korzeń pietruszki w średnią kostkę.

Krok 3

Składniki wrzuć do rondla. Dodaj drobno pokrojoną i zeszkloną cebulę, pieprz i posiekaną natkę pietruszki.

Krok 4

Dodaj bulion. Duś do miękkości na małym ogniu pod przykryciem.

Krok 1

Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr rozprowadź w szklance wrzątku.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone ziemniaki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone ziemniaki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone ziemniaki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone ziemniaki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone ziemniaki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone ziemniaki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone ziemniaki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone ziemniaki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sos aioli
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej