Duszone ziemniaki z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone ziemniaki z warzywami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

0.5 pęczka

null

null

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Ziemniaki pokrój na 4 części. Marchew, rzepę i korzeń pietruszki w średnią kostkę.

Krok 3

Składniki wrzuć do rondla. Dodaj drobno pokrojoną i zeszkloną cebulę, pieprz i posiekaną natkę pietruszki.

Krok 4

Dodaj bulion. Duś do miękkości na małym ogniu pod przykryciem.

Krok 1

Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr rozprowadź w szklance wrzątku.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone ziemniaki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone ziemniaki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone ziemniaki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone ziemniaki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone ziemniaki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone ziemniaki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone ziemniaki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone ziemniaki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej