
Składniki
10 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
0.5 pęczka
null
null
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Ziemniaki pokrój na 4 części. Marchew, rzepę i korzeń pietruszki w średnią kostkę.
Krok 3
Składniki wrzuć do rondla. Dodaj drobno pokrojoną i zeszkloną cebulę, pieprz i posiekaną natkę pietruszki.
Krok 4
Dodaj bulion. Duś do miękkości na małym ogniu pod przykryciem.
Krok 1
Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr rozprowadź w szklance wrzątku.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej