
Składniki
10 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
0.5 pęczka
null
null
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Ziemniaki pokrój na 4 części. Marchew, rzepę i korzeń pietruszki w średnią kostkę.
Krok 3
Składniki wrzuć do rondla. Dodaj drobno pokrojoną i zeszkloną cebulę, pieprz i posiekaną natkę pietruszki.
Krok 4
Dodaj bulion. Duś do miękkości na małym ogniu pod przykryciem.
Krok 1
Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr rozprowadź w szklance wrzątku.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej