Duszone ziemniaki z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone ziemniaki z warzywami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

0.5 pęczka

null

null

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Ziemniaki pokrój na 4 części. Marchew, rzepę i korzeń pietruszki w średnią kostkę.

Krok 3

Składniki wrzuć do rondla. Dodaj drobno pokrojoną i zeszkloną cebulę, pieprz i posiekaną natkę pietruszki.

Krok 4

Dodaj bulion. Duś do miękkości na małym ogniu pod przykryciem.

Krok 1

Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr rozprowadź w szklance wrzątku.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone ziemniaki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone ziemniaki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone ziemniaki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone ziemniaki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone ziemniaki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone ziemniaki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone ziemniaki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone ziemniaki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Moczka śląska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej