Duszone ziemniaki z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone ziemniaki z warzywami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

0.5 pęczka

null

null

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Ziemniaki pokrój na 4 części. Marchew, rzepę i korzeń pietruszki w średnią kostkę.

Krok 3

Składniki wrzuć do rondla. Dodaj drobno pokrojoną i zeszkloną cebulę, pieprz i posiekaną natkę pietruszki.

Krok 4

Dodaj bulion. Duś do miękkości na małym ogniu pod przykryciem.

Krok 1

Bulionetkę Bulion drobiowy Knorr rozprowadź w szklance wrzątku.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone ziemniaki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone ziemniaki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone ziemniaki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone ziemniaki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone ziemniaki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone ziemniaki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone ziemniaki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone ziemniaki z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej