Grecka sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grecka sałatka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
503 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

100 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

5 sztuk

50 gramów

3 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażana i cukinię pokrój w plastry, a paprykę na cząstki. Wszystkie warzywa skrop oliwą i ugrilluj, a następnie polej octem balsamicznym.

Grecka sałatka - Krok 1

Krok 2

Pomidory pokrój w paski, a oliwki pozostaw w całości.

Grecka sałatka - Krok 2

Krok 3

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z oliwą, wodą oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

Grecka sałatka - Krok 3

Krok 4

W dużej misce wymieszaj wszystkie składniki: bakłażana, cukinię, paprykę, pomidory i oliwki oraz sos. Sałatkę przełóż na półmisek.

Grecka sałatka - Krok 4

Krok 5

Plastry sera ugrilluj, a następnie pokrój w kostkę. Posyp nim wierzch sałatki i oprósz suszonym oregano.

Grecka sałatka - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grecka sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grecka sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grecka sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grecka sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grecka sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grecka sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grecka sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grecka sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grecka sałatkaGrecka sałatka

Bakłażana i cukinię pokrój w plastry, a paprykę na cząstki. Wszystkie warzywa skrop oliwą i ugrilluj, a następnie polej octem balsamicznym.