Grecka sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grecka sałatka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
503 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

100 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

5 sztuk

50 gramów

3 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażana i cukinię pokrój w plastry, a paprykę na cząstki. Wszystkie warzywa skrop oliwą i ugrilluj, a następnie polej octem balsamicznym.

Grecka sałatka - Krok 1

Krok 2

Pomidory pokrój w paski, a oliwki pozostaw w całości.

Grecka sałatka - Krok 2

Krok 3

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z oliwą, wodą oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

Grecka sałatka - Krok 3

Krok 4

W dużej misce wymieszaj wszystkie składniki: bakłażana, cukinię, paprykę, pomidory i oliwki oraz sos. Sałatkę przełóż na półmisek.

Grecka sałatka - Krok 4

Krok 5

Plastry sera ugrilluj, a następnie pokrój w kostkę. Posyp nim wierzch sałatki i oprósz suszonym oregano.

Grecka sałatka - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grecka sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grecka sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grecka sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grecka sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grecka sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grecka sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grecka sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grecka sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grecka sałatkaGrecka sałatka

Bakłażana i cukinię pokrój w plastry, a paprykę na cząstki. Wszystkie warzywa skrop oliwą i ugrilluj, a następnie polej octem balsamicznym.