
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
5 sztuk
50 gramów
3 łyżki
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażana i cukinię pokrój w plastry, a paprykę na cząstki. Wszystkie warzywa skrop oliwą i ugrilluj, a następnie polej octem balsamicznym.
Krok 2
Pomidory pokrój w paski, a oliwki pozostaw w całości.
Krok 3
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z oliwą, wodą oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Krok 4
W dużej misce wymieszaj wszystkie składniki: bakłażana, cukinię, paprykę, pomidory i oliwki oraz sos. Sałatkę przełóż na półmisek.
Krok 5
Plastry sera ugrilluj, a następnie pokrój w kostkę. Posyp nim wierzch sałatki i oprósz suszonym oregano.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej