Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
5 sztuk
50 gramów
3 łyżki
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażana i cukinię pokrój w plastry, a paprykę na cząstki. Wszystkie warzywa skrop oliwą i ugrilluj, a następnie polej octem balsamicznym.
Krok 2
Pomidory pokrój w paski, a oliwki pozostaw w całości.
Krok 3
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z oliwą, wodą oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Krok 4
W dużej misce wymieszaj wszystkie składniki: bakłażana, cukinię, paprykę, pomidory i oliwki oraz sos. Sałatkę przełóż na półmisek.
Krok 5
Plastry sera ugrilluj, a następnie pokrój w kostkę. Posyp nim wierzch sałatki i oprósz suszonym oregano.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej