Grecka sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grecka sałatka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

499 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

79 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

5 sztuk

50 gramów

3 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażana i cukinię pokrój w plastry, a paprykę na cząstki. Wszystkie warzywa skrop oliwą i ugrilluj, a następnie polej octem balsamicznym.

Grecka sałatka - Krok 1

Krok 2

Pomidory pokrój w paski, a oliwki pozostaw w całości.

Grecka sałatka - Krok 2

Krok 3

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z oliwą, wodą oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

Grecka sałatka - Krok 3

Krok 4

W dużej misce wymieszaj wszystkie składniki: bakłażana, cukinię, paprykę, pomidory i oliwki oraz sos. Sałatkę przełóż na półmisek.

Grecka sałatka - Krok 4

Krok 5

Plastry sera ugrilluj, a następnie pokrój w kostkę. Posyp nim wierzch sałatki i oprósz suszonym oregano.

Grecka sałatka - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grecka sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grecka sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grecka sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grecka sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grecka sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grecka sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grecka sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grecka sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krewetki z pietruszką
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej