
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
5 sztuk
50 gramów
3 łyżki
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażana i cukinię pokrój w plastry, a paprykę na cząstki. Wszystkie warzywa skrop oliwą i ugrilluj, a następnie polej octem balsamicznym.

Krok 2
Pomidory pokrój w paski, a oliwki pozostaw w całości.

Krok 3
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z oliwą, wodą oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

Krok 4
W dużej misce wymieszaj wszystkie składniki: bakłażana, cukinię, paprykę, pomidory i oliwki oraz sos. Sałatkę przełóż na półmisek.

Krok 5
Plastry sera ugrilluj, a następnie pokrój w kostkę. Posyp nim wierzch sałatki i oprósz suszonym oregano.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej