Tarta ze smażoną cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tarta ze smażoną cebulą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

137 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

111 osób wydrukowało

Pobierz pdf

131 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

4 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w plastry. W szerokim rondlu rozpuść margarynę i chwilę podsmaż cebulę. Gdy będzie szklista, dopraw ją przyprawą Knorr.

Krok 2

Ciasto francuskie wcześniej rozmrożone rozwałkuj na blasze z piekarnika. Blachę wyłóż wcześniej papierem pergaminowym.

Krok 3

Uformuj dłonią ciasto tak, aby powstał rant szerokości ok. 2 cm. Dzięki temu farsz nie wyleje się ponad brzegi ciasta.

Krok 4

Do cebuli dodaj roztrzepane jajko i całą masę wylej na ciasto. Uważaj, aby pozostawić boki ciasta suche.

Krok 5

Tartę piecz w temperaturze 180 °C przez 20-30 minut. Podawaj na ciepło lub na zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tarta ze smażoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tarta ze smażoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tarta ze smażoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tarta ze smażoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tarta ze smażoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tarta ze smażoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tarta ze smażoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tarta ze smażoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej