
Składniki
4 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
4 sztuki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w plastry. W szerokim rondlu rozpuść margarynę i chwilę podsmaż cebulę. Gdy będzie szklista, dopraw ją przyprawą Knorr.
Krok 2
Ciasto francuskie wcześniej rozmrożone rozwałkuj na blasze z piekarnika. Blachę wyłóż wcześniej papierem pergaminowym.
Krok 3
Uformuj dłonią ciasto tak, aby powstał rant szerokości ok. 2 cm. Dzięki temu farsz nie wyleje się ponad brzegi ciasta.
Krok 4
Do cebuli dodaj roztrzepane jajko i całą masę wylej na ciasto. Uważaj, aby pozostawić boki ciasta suche.
Krok 5
Tartę piecz w temperaturze 180 °C przez 20-30 minut. Podawaj na ciepło lub na zimno.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej