Tarta ze smażoną cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tarta ze smażoną cebulą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
139 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

123 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

140 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

4 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w plastry. W szerokim rondlu rozpuść margarynę i chwilę podsmaż cebulę. Gdy będzie szklista, dopraw ją przyprawą Knorr.

Krok 2

Ciasto francuskie wcześniej rozmrożone rozwałkuj na blasze z piekarnika. Blachę wyłóż wcześniej papierem pergaminowym.

Krok 3

Uformuj dłonią ciasto tak, aby powstał rant szerokości ok. 2 cm. Dzięki temu farsz nie wyleje się ponad brzegi ciasta.

Krok 4

Do cebuli dodaj roztrzepane jajko i całą masę wylej na ciasto. Uważaj, aby pozostawić boki ciasta suche.

Krok 5

Tartę piecz w temperaturze 180 °C przez 20-30 minut. Podawaj na ciepło lub na zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tarta ze smażoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tarta ze smażoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tarta ze smażoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tarta ze smażoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tarta ze smażoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tarta ze smażoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tarta ze smażoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tarta ze smażoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej