Tarta ze smażoną cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tarta ze smażoną cebulą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
139 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

123 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

142 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

4 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w plastry. W szerokim rondlu rozpuść margarynę i chwilę podsmaż cebulę. Gdy będzie szklista, dopraw ją przyprawą Knorr.

Krok 2

Ciasto francuskie wcześniej rozmrożone rozwałkuj na blasze z piekarnika. Blachę wyłóż wcześniej papierem pergaminowym.

Krok 3

Uformuj dłonią ciasto tak, aby powstał rant szerokości ok. 2 cm. Dzięki temu farsz nie wyleje się ponad brzegi ciasta.

Krok 4

Do cebuli dodaj roztrzepane jajko i całą masę wylej na ciasto. Uważaj, aby pozostawić boki ciasta suche.

Krok 5

Tartę piecz w temperaturze 180 °C przez 20-30 minut. Podawaj na ciepło lub na zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tarta ze smażoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tarta ze smażoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tarta ze smażoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tarta ze smażoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tarta ze smażoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tarta ze smażoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tarta ze smażoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tarta ze smażoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Fasolka z boczkiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej