Tarta ze smażoną cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tarta ze smażoną cebulą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
139 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

123 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

142 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

4 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w plastry. W szerokim rondlu rozpuść margarynę i chwilę podsmaż cebulę. Gdy będzie szklista, dopraw ją przyprawą Knorr.

Krok 2

Ciasto francuskie wcześniej rozmrożone rozwałkuj na blasze z piekarnika. Blachę wyłóż wcześniej papierem pergaminowym.

Krok 3

Uformuj dłonią ciasto tak, aby powstał rant szerokości ok. 2 cm. Dzięki temu farsz nie wyleje się ponad brzegi ciasta.

Krok 4

Do cebuli dodaj roztrzepane jajko i całą masę wylej na ciasto. Uważaj, aby pozostawić boki ciasta suche.

Krok 5

Tartę piecz w temperaturze 180 °C przez 20-30 minut. Podawaj na ciepło lub na zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tarta ze smażoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tarta ze smażoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tarta ze smażoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tarta ze smażoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tarta ze smażoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tarta ze smażoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tarta ze smażoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tarta ze smażoną cebulą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Tarta z warzywami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej