Sałatka brokułowa z kiełkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka brokułowa z kiełkami

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 pęczek

1 opakowanie

3 sztuki

2 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zdrowa i wiosenna!! W wersji light możecie nie używać majonezu a np. polać oliwą i dodać świeżą bazylię lub też inne ulubione zioła. Brokuła można zastąpić kalafiorem, ale ja jednak wolę brokuła. Brokuła podzielić na różyczki, obgotować, wystudzić. Rzodkiewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jajka ugotować na twardo, poszatkować.

Krok 2

Majonez wymieszać ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem, odstawić na parę minut.

Krok 3

W miseczce ułożyć brokuła, wymieszać delikatnie z jajkami, posypać startą rzodkiewką oraz kiełkami. Polać sosem majonezowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka brokułowa z kiełkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka brokułowa z kiełkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka brokułowa z kiełkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka brokułowa z kiełkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka brokułowa z kiełkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka brokułowa z kiełkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka brokułowa z kiełkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka brokułowa z kiełkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka z cykorii
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej