Składniki
1 sztuka
1 pęczek
1 opakowanie
3 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zdrowa i wiosenna!! W wersji light możecie nie używać majonezu a np. polać oliwą i dodać świeżą bazylię lub też inne ulubione zioła. Brokuła można zastąpić kalafiorem, ale ja jednak wolę brokuła. Brokuła podzielić na różyczki, obgotować, wystudzić. Rzodkiewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jajka ugotować na twardo, poszatkować.
Krok 2
Majonez wymieszać ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem, odstawić na parę minut.
Krok 3
W miseczce ułożyć brokuła, wymieszać delikatnie z jajkami, posypać startą rzodkiewką oraz kiełkami. Polać sosem majonezowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej