Sałatka brokułowa z kiełkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka brokułowa z kiełkami

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

3 sztuki

1 pęczek

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zdrowa i wiosenna!! W wersji light możecie nie używać majonezu a np. polać oliwą i dodać świeżą bazylię lub też inne ulubione zioła. Brokuła można zastąpić kalafiorem, ale ja jednak wolę brokuła. Brokuła podzielić na różyczki, obgotować, wystudzić. Rzodkiewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jajka ugotować na twardo, poszatkować.

Krok 2

Majonez wymieszać ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem, odstawić na parę minut.

Krok 3

W miseczce ułożyć brokuła, wymieszać delikatnie z jajkami, posypać startą rzodkiewką oraz kiełkami. Polać sosem majonezowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka brokułowa z kiełkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka brokułowa z kiełkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka brokułowa z kiełkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka brokułowa z kiełkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka brokułowa z kiełkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka brokułowa z kiełkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka brokułowa z kiełkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka brokułowa z kiełkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej