
Składniki
1 szczypta
3 sztuki
1 pęczek
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zdrowa i wiosenna!! W wersji light możecie nie używać majonezu a np. polać oliwą i dodać świeżą bazylię lub też inne ulubione zioła. Brokuła można zastąpić kalafiorem, ale ja jednak wolę brokuła. Brokuła podzielić na różyczki, obgotować, wystudzić. Rzodkiewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jajka ugotować na twardo, poszatkować.
Krok 2
Majonez wymieszać ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem, odstawić na parę minut.
Krok 3
W miseczce ułożyć brokuła, wymieszać delikatnie z jajkami, posypać startą rzodkiewką oraz kiełkami. Polać sosem majonezowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej