Sałatka brokułowa z kiełkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka brokułowa z kiełkami

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

3 sztuki

1 pęczek

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zdrowa i wiosenna!! W wersji light możecie nie używać majonezu a np. polać oliwą i dodać świeżą bazylię lub też inne ulubione zioła. Brokuła można zastąpić kalafiorem, ale ja jednak wolę brokuła. Brokuła podzielić na różyczki, obgotować, wystudzić. Rzodkiewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jajka ugotować na twardo, poszatkować.

Krok 2

Majonez wymieszać ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem, odstawić na parę minut.

Krok 3

W miseczce ułożyć brokuła, wymieszać delikatnie z jajkami, posypać startą rzodkiewką oraz kiełkami. Polać sosem majonezowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka brokułowa z kiełkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka brokułowa z kiełkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka brokułowa z kiełkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka brokułowa z kiełkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka brokułowa z kiełkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka brokułowa z kiełkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka brokułowa z kiełkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka brokułowa z kiełkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej