Sałata z Fetą i dresingiem z pestkami granatu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata z Fetą i dresingiem z pestkami granatu

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

3 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę umyć, osuszyć - usunąć uszkodzone listki. Rozsypać w miseczce lub na talerzu.

Krok 2

Przygotować dresing. Wycisnąć sok z 1/4 granatu( połówka połówki) i wymieszać z olejem i Sosem sałatkowym .

Krok 3

Wydłubać z pozostałego kawałka granatu pestki i oczyścić je z błonek . Dodać do dresingu.

Krok 4

Polać sałatę. Podawać na świeżo.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata z Fetą i dresingiem z pestkami granatu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata z Fetą i dresingiem z pestkami granatu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata z Fetą i dresingiem z pestkami granatu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata z Fetą i dresingiem z pestkami granatu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata z Fetą i dresingiem z pestkami granatu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata z Fetą i dresingiem z pestkami granatu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata z Fetą i dresingiem z pestkami granatu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata z Fetą i dresingiem z pestkami granatu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej