Sałata z Fetą i dresingiem z pestkami granatu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata z Fetą i dresingiem z pestkami granatu

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

3 łyżki

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę umyć, osuszyć - usunąć uszkodzone listki. Rozsypać w miseczce lub na talerzu.

Krok 2

Przygotować dresing. Wycisnąć sok z 1/4 granatu( połówka połówki) i wymieszać z olejem i Sosem sałatkowym .

Krok 3

Wydłubać z pozostałego kawałka granatu pestki i oczyścić je z błonek . Dodać do dresingu.

Krok 4

Polać sałatę. Podawać na świeżo.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata z Fetą i dresingiem z pestkami granatu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata z Fetą i dresingiem z pestkami granatu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata z Fetą i dresingiem z pestkami granatu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata z Fetą i dresingiem z pestkami granatu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata z Fetą i dresingiem z pestkami granatu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata z Fetą i dresingiem z pestkami granatu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata z Fetą i dresingiem z pestkami granatu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata z Fetą i dresingiem z pestkami granatu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej