Sałata z Fetą i dresingiem z pestkami granatu
łatwe
16 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę umyć, osuszyć - usunąć uszkodzone listki. Rozsypać w miseczce lub na talerzu.
Krok 2
Przygotować dresing. Wycisnąć sok z 1/4 granatu( połówka połówki) i wymieszać z olejem i Sosem sałatkowym .
Krok 3
Wydłubać z pozostałego kawałka granatu pestki i oczyścić je z błonek . Dodać do dresingu.
Krok 4
Polać sałatę. Podawać na świeżo.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej