Sałata z Fetą i dresingiem z pestkami granatu
łatwe
17 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
3 łyżki
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę umyć, osuszyć - usunąć uszkodzone listki. Rozsypać w miseczce lub na talerzu.
Krok 2
Przygotować dresing. Wycisnąć sok z 1/4 granatu( połówka połówki) i wymieszać z olejem i Sosem sałatkowym .
Krok 3
Wydłubać z pozostałego kawałka granatu pestki i oczyścić je z błonek . Dodać do dresingu.
Krok 4
Polać sałatę. Podawać na świeżo.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej