Sałatka z kapusty pekińskiej z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kapusty pekińskiej z papryką

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj, paprykę pokroić na cienkie paski.

Krok 2

Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, marchewkę- na tarce o drobnych oczkach.

Krok 3

Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr połącz z 2łyżami wody i oliwą. Wszystko razem wymieszać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kapusty pekińskiej z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kapusty pekińskiej z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kapusty pekińskiej z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kapusty pekińskiej z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kapusty pekińskiej z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kapusty pekińskiej z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kapusty pekińskiej z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kapusty pekińskiej z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Kanapka włoska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej