Sałatka z kapusty pekińskiej z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kapusty pekińskiej z papryką

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj, paprykę pokroić na cienkie paski.

Krok 2

Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, marchewkę- na tarce o drobnych oczkach.

Krok 3

Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr połącz z 2łyżami wody i oliwą. Wszystko razem wymieszać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kapusty pekińskiej z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kapusty pekińskiej z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kapusty pekińskiej z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kapusty pekińskiej z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kapusty pekińskiej z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kapusty pekińskiej z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kapusty pekińskiej z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kapusty pekińskiej z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej