Sałatka do słoików, papryka z cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sałatka do słoików, papryka z cebulą

Autor: zbysiowa

ratingratingratingratingrating

9

16 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

177 osób wydrukowało

Pobierz pdf

99 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 kilogramy

1 kilogram

1 litr

1 szklanka

2 litry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę dokładnie myję, i oczyszczam z nasion i białych częśći, kroję w paseczki. Cebulę obieram, myję i kroję w piórka. Do miski przekładam paprykę i cebulę, zasypuję 2 łyżkami soli, mieszam, i zostawiam na 40 minut.

Krok 2

W między czasie przygotowuję zalewę, zagotowuję wodę z cukrem, dolewam ocet. Warzywa odciskam z soku ( robię to w rękawiczkach) i przekładam na gotującą się zalewę. Gotuję od zagotowania 15 minut.

Krok 3

Gorące przekładam do czystych , wyparzonych słoików. Pasteryzuję 10 minut. Jak ostygną wynoszę do spiżarni. Z tej porcji wyszło mi 10 pół litrowych słoiczków.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka do słoików, papryka z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka do słoików, papryka z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka do słoików, papryka z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka do słoików, papryka z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka do słoików, papryka z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka do słoików, papryka z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka do słoików, papryka z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej