
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
4 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tuńczyka odciskamy z wody. Pieczarki kroimy na pół (lub jeśli są duże, na ćwiartki). Jajka kroimy w bardzo drobną kosteczkę.
Krok 2
Cebule kroimy w piórka i podsmażamy na oliwie - nie za mocno, cebula powinna być miękka ale nie zrumieniona.
Krok 3
Do cebuli dodajemy wodę i koncentrat pomidorowy. Gotujemy około 3 minuty i mieszamy do czasu, aż składniki się połączą. Sosem cebulowo pomidorowym zalewamy tuńczyka, jajka i pieczarki. Następnie dodajemy szczypiorek, natkę, kosteczkę cebulową i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 4
Sałatkę wstawiamy do lodówki aby smaki się połączyły na co najmniej 2-3 godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSłodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej