
Składniki
1 łyżka
3 łyżeczki
1.5 łyżeczki
2 łyżeczki
1 sztuka
1 łyżka
800 gramów
3 łyżeczki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę umyj i drobno poszatkuj.
Krok 2
Dodaj ocet, cukier i przyprawę Knorr. Dobrze wymieszaj i odstaw na 30 minut.
Krok 3
Paprykę pokrój na paseczki i chilli posiekaj.
Krok 4
Kapustę odciśnij i dodaj do niej papryki, imbir, musztardę i olej. Wymieszaj i ponownie odstaw na 2 godziny. Podawaj do dań głównych.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































