Sałatka ostro-kwaśna z kapusty

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

99

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1.5 łyżeczki

1 sztuka

3 łyżeczki

2 łyżeczki

3 łyżeczki

1 łyżka

1 łyżka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę umyj i drobno poszatkuj.

Krok 2

Dodaj ocet, cukier i przyprawę Knorr. Dobrze wymieszaj i odstaw na 30 minut.

Krok 3

Paprykę pokrój na paseczki i chilli posiekaj.

Krok 4

Kapustę odciśnij i dodaj do niej papryki, imbir, musztardę i olej. Wymieszaj i ponownie odstaw na 2 godziny. Podawaj do dań głównych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ostro-kwaśna z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ostro-kwaśna z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ostro-kwaśna z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ostro-kwaśna z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ostro-kwaśna z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ostro-kwaśna z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ostro-kwaśna z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej