
Składniki
1 łyżka
3 łyżeczki
1.5 łyżeczki
2 łyżeczki
1 sztuka
1 łyżka
800 gramów
3 łyżeczki
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę umyj i drobno poszatkuj.
Krok 2
Dodaj ocet, cukier i przyprawę Knorr. Dobrze wymieszaj i odstaw na 30 minut.
Krok 3
Paprykę pokrój na paseczki i chilli posiekaj.
Krok 4
Kapustę odciśnij i dodaj do niej papryki, imbir, musztardę i olej. Wymieszaj i ponownie odstaw na 2 godziny. Podawaj do dań głównych.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej