Sałatka ostro-kwaśna z kapusty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ostro-kwaśna z kapusty

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

3 łyżeczki

1.5 łyżeczki

2 łyżeczki

1 sztuka

1 łyżka

800 gramów

3 łyżeczki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę umyj i drobno poszatkuj.

Krok 2

Dodaj ocet, cukier i przyprawę Knorr. Dobrze wymieszaj i odstaw na 30 minut.

Krok 3

Paprykę pokrój na paseczki i chilli posiekaj.

Krok 4

Kapustę odciśnij i dodaj do niej papryki, imbir, musztardę i olej. Wymieszaj i ponownie odstaw na 2 godziny. Podawaj do dań głównych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ostro-kwaśna z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ostro-kwaśna z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ostro-kwaśna z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ostro-kwaśna z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ostro-kwaśna z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ostro-kwaśna z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ostro-kwaśna z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ostro-kwaśna z kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Czereśniowe clafoutis
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej