Sałatka ostro-kwaśna z kapusty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ostro-kwaśna z kapusty

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

3 łyżeczki

1.5 łyżeczki

2 łyżeczki

1 sztuka

1 łyżka

800 gramów

3 łyżeczki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę umyj i drobno poszatkuj.

Krok 2

Dodaj ocet, cukier i przyprawę Knorr. Dobrze wymieszaj i odstaw na 30 minut.

Krok 3

Paprykę pokrój na paseczki i chilli posiekaj.

Krok 4

Kapustę odciśnij i dodaj do niej papryki, imbir, musztardę i olej. Wymieszaj i ponownie odstaw na 2 godziny. Podawaj do dań głównych.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ostro-kwaśna z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ostro-kwaśna z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ostro-kwaśna z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ostro-kwaśna z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ostro-kwaśna z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ostro-kwaśna z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ostro-kwaśna z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ostro-kwaśna z kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Bułki maślane
czas przygotowania
180 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej