Kurczak po chińsku z ananasem i kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak po chińsku z ananasem i kukurydzą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 plastry

null

null

1 opakowanie

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w kostkę i obsmaż je na oleju.

Krok 2

Pod koniec smażenia dodaj skrojonego w kostkę ananasa, starty imbir i kukurydzę.

Krok 3

Duś przez chwilę i dodaj Fix Knorr przygotowany według przepisu na opakowaniu. Gotuj mieszając od czasu do czasu. Dopraw sosem sojowym.

Krok 4

Potrawę podawaj z ryżem lub makaronem posypana posiekaną kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po chińsku z ananasem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po chińsku z ananasem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po chińsku z ananasem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po chińsku z ananasem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po chińsku z ananasem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po chińsku z ananasem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po chińsku z ananasem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak po chińsku z ananasem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej