Kurczak po chińsku z ananasem i kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak po chińsku z ananasem i kukurydzą

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

3 plastry

1 łyżka

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w kostkę i obsmaż je na oleju.

Krok 2

Pod koniec smażenia dodaj skrojonego w kostkę ananasa, starty imbir i kukurydzę.

Krok 3

Duś przez chwilę i dodaj Fix Knorr przygotowany według przepisu na opakowaniu. Gotuj mieszając od czasu do czasu. Dopraw sosem sojowym.

Krok 4

Potrawę podawaj z ryżem lub makaronem posypana posiekaną kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po chińsku z ananasem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po chińsku z ananasem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po chińsku z ananasem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po chińsku z ananasem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po chińsku z ananasem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po chińsku z ananasem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po chińsku z ananasem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak po chińsku z ananasem i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej