Kurczak po chińsku z ananasem i kukurydzą
średnie
9 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
3 plastry
null
null
1 opakowanie
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso w kostkę i obsmaż je na oleju.
Krok 2
Pod koniec smażenia dodaj skrojonego w kostkę ananasa, starty imbir i kukurydzę.
Krok 3
Duś przez chwilę i dodaj Fix Knorr przygotowany według przepisu na opakowaniu. Gotuj mieszając od czasu do czasu. Dopraw sosem sojowym.
Krok 4
Potrawę podawaj z ryżem lub makaronem posypana posiekaną kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej